zondag 14 juli 2024
UNA-speler Tommy Boogers ontvangt Veldhoven Cup van wethouder Hans vd Looij - Foto: Omroep Veldhoven/Evert Geurts

UNA winnaar Veldhoven Cup 2019

Zeelst – De Veldhoven Cup is dit jaar gewonnen door UNA. In een spannende eindstrijd eindigden de Zeelstenaren in punten gelijk aan RKVVO, maar het betere doelsaldo van UNA bracht de beslissing. De fraaie beker mocht dan ook door UNA-speler Tommy Boogers in een volle kantine op het UNA-Sportpark in ontvangst genomen worden.

De Veldhoven Cup is een jaarlijks terugkerend toernooi tussen de 4 Veldhovense voetbalclubs dat voor aanvang van de competitie plaatsvindt. Dit jaar werd het toernooi bij UNA georganiseerd vanwege het 90-jarig bestaan van de Zeelster club. Marvilde, RKVVO, Rood Wit en UNA streden in wedstrijden van twee keer een kwartier om de felbegeerde wisselbeker. De wedstrijden werden achter elkaar gespeeld, zodat de toeschouwers alle wedstrijden konden bijwonen.

In een spannende eindstrijd eindigden UNA en RKVVO bovenaan, maar het betere doelsaldo van de Zeelstenaren was in hun voordeel. De Veldhoven Cup werd dan ook gewonnen door UNA, RKVVO werd 2e, gevolgd door Rood Wit met 3 punten en eindigde puntloos onderaan. Hierbij moet aangetekend worden dat UNA aantrad met grotendeels een lichting van onder de 23. Marvilde was naar het toernooi gekomen met een mix van spelers uit het 1e, 2e en 3e elftal, vanwege een oefenwedstrijd tegen Rhode op de zaterdag. Wethouder Hans vd Looij reikte rond 11 uur in de UNA-kantine de Veldhoven Cup uit aan UNA-speler Tommy Boogers. Ook maakte hij bekend dat Sten Senders van UNA was uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, en Marvilde keeper Sam van Rooij werd uitverkozen tot beste doelman.

Overzicht onderlinge uitslagen:

UNA RKVVO 1-1
Rood Wit Marvilde 1-0
UNA Rood Wit 4-0
RKVVO Marvilde 4-0
UNA Marvilde 6-0
Rood Wit RKVVO 1-2

Eindstand Veldhoven Cup 2019:

1. UNA 3 2 1 0 7 11-  1
2. RKVVO 3 2 1 0 7  7-  2
3. Rood Wit 3 1 0 2 3  2-  6
4. Marvilde 3 0 0 3 0  0- 11