donderdag 13 juni 2024

TV-serie: Bloedlijn en Gele Rozen (seizoen 2)

Een jaar geleden was op Omroep Veldhoven TV de 7-delige serie “Bloedwijn en Gele Rozen” te zien. Een spannende psychologische thriller, geschreven door onder andere de Veldhovense Karin de Laat. Maandag vond in Helmond de première plaats van het vervolg, genaamd “Bloedlijn en Gele Rozen”. Deze vervolgserie is de komende 7 weken niet alleen op Omroep Veldhoven TV te zien, maar ook op 10 andere lokale en regionale omroepen, wat betekent dat ze in meer dan 100 plaatsen te zien is. Aanstaande zaterdag om 21:00 uur komt de eerste aflevering op Omroep Veldhoven TV.

SEIZOEN 1

Waar ging het eerste seizoen ook al weer over?

Gerard de Boer dwingt zijn vrouw Deborah te zwijgen over een moord die bij hen thuis is gepleegd, omdat hij zijn geliefde gezin bij elkaar wil houden. Niemand mag weten wie er vermoord is en waarom. Zijn liefde voor zijn echtgenote is zo allesomvattend dat hij van haar eist evenveel van hem te houden. In zijn dwang maakt hij haar het leven zuur en ontpopt hij zich tot een psychopaat. Langzaamaan worden de angst en de spanningen Deborah te veel. Nog voordat ze naar de politie kan gaan, houdt Gerard haar tegen. Hij is woest en vertrekt. Niemand weet waar hij is. Ondertussen blijkt dat niet alle sporen van de moord zijn uitgewist en dochter Kim gaat samen met buurvrouw Aagje op onderzoek uit. Maanden van onzekerheid volgen, maar van Gerard geen teken van leven meer. Deborah lijkt zich meer en meer los te kunnen maken van de situatie. Om te vieren dat ze van Gerard af is, wordt er een Bal Masqué georganiseerd. Helaas loopt alles anders dan gepland ….

SEIZOEN 2

Nu, 1 jaar later, is het vervolg op deze serie verschenen en opnieuw is het Karin de Laat die samen met Anton van Stekelenborg voor de spannende script zorgt. In dit 2e seizoen worden enkele nieuwe gezichten geïntroduceerd, zoals de vrienden van zoon Bas, te weten Nikolaos, Kevin en Jeroen. Verder maken we kennis met de Frederique, de zus van Deborah, en zien we rechercheur Hendriks elke aflevering in gesprek met Deborah. Daarnaast speelt Cindy Steutel, van het Veldhovense Marvilde Toneel, de rol van Vera. Een korte omschrijving van seizoen 2:

De nieuwe TV-serie vertelt het verhaal van Deborah de Boer, moeder van Bas en Kim. Zij is haar huis uit gevlucht en heeft alles achtergelaten. Ze is gevlucht omdat ze haar psychisch gestoorde man heeft vermoord, die haar het leven zuur maakte. Haar vrienden en familie zwijgen over de aanwezigheid van Deborah tijdens de moord en schuiven het op een afrekening in het criminele circuit. Al gauw blijkt echter, dat Deborah in het verleden ook per ongeluk haar minnaar Mike heeft neergeschoten. Mike had haar destijds een flinke som geld gegeven, om van haar man Gerard te kunnen gaan scheiden. De broer van Mike, Lars, wil nu dat geld terug zien. Deborah vindt echter een schuilplaats in België om zo uit de handen van de politie en van de broer van Mike te blijven. Lukt het Lars om haar te vinden? En wat gebeurd er verder in Nederland met haar vrienden, familie en kinderen?

Seizoen 2 van Bloedlijn en Gele Rozen is vanaf vrijdag 28 april op Omroep Veldhoven TV te zien in 7 delen van ongeveer 30 minuten. De uitzendtijden zijn 7 weken lang als volgt:

  • vrijdagavond:     20:30 uur
  • zaterdagavond:  20:30 uur (herhaling)
TERUGBLIK OP SEIZOEN 1

Om weer even in herinnering te brengen waar het in seizoen 1 over ging, wordt voorafgaand aan de eerste aflevering zowel vrijdag- als zaterdagavond om 20:20 uur een korte terugblik uitgezonden.