zondag 26 mei 2024
Herdenking bij het klokmonument
Herdenking bij het klokmonument

Dodenherdenking 4 mei live bij Omroep Veldhoven

Video – De werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september organiseert ieder jaar op 4 mei de Dodenherdenking. We herdenken deze avond alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De omroep zendt het live uit.

Programma herdenking

Om 19.35 uur vertrekt vanaf De Plaatse een tocht naar het Klokmonument. Om 19.50 uur begint daar het officiële programma met een woord van welkom. Daarna wordt het ‘Taptoe-Signaal’ gespeeld en de klok geluid. Dan is het 20.00 uur en nemen we twee minuten stilte in acht. Hierna speelt het Veldhovens Muziekkorps het Wilhelmus en houdt burgemeester Marcel Delhez een toespraak. Daarna spreekt Umijt Hallijijev, een Nederlander met een vluchtelingenachtergrond, over het thema veiligheid. Vervolgens wordt een gedicht voorgedragen dat is geschreven door een leerling van het Sondervick College en wordt de World Peace Flame aangeleverd voor het ontsteken van de fakkel. Het gilde neigt onder tromgeroffel de gildevlag. Ten slotte leggen verschillende organisaties een krans of bloemstuk. Zij worden daarbij geholpen door leden van scouting St. Stanislaus Kostka.

Livestream Herdenking

Omroep Veldhoven gaat via hun kanaal een livestream verzorgen van de herdenking. Als dit vanwege het weer of de techniek niet lukt, kunt u op een later moment een samenvatting bekijken.