dinsdag 18 juni 2024

Pizzasessie voor jeugd over bieb van de toekomst

Veldhoven – De Pizzasessie op vrijdagavond 6 oktober is een bijeenkomst in de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen tussen 15 en 25 jaar die het leuk vindt om mee te denken en mee te praten over de toekomst van de bibliotheek. Onder leiding van de jonge architecte Marloes Menting en onder het genot van verse pizza’s gaan de deelnemers bespreken hoe hun ideale bibliotheek eruitziet.

De bijeenkomst wordt gestart met een korte uitleg over wat al bekend is over de wensen van jonge mensen. Daarna gaan deelnemers stap-voor-stap in een groepje aan de slag. Samen maken ze een ontwerp van hun ideale ruimte of ruimtes. Teken- en ontwerpervaring is niet nodig. Na de Pizzasessie worden de concepten uitgewerkt en wordt gekeken naar kosten en uitvoerbaarheid.  Daarnaast worden de ontwerpen uit de Pizzasessie opgenomen in presentaties aan het grote publiek, zoals tijdens de Dutch Design Week 2023.

Aanmelden

De Pizzasessie is op vrijdag 6 oktober van 18.15 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis, inclusief pizza eten. Aanmelden kan via Whatsapp: 06-515 748 54.
Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/pizzasessie

De Bibliotheek van de Toekomst

De Pizzasessie is een activiteit vanuit het project ‘Bouwen aan de Bibliotheek van de Toekomst’. Hierin werken acht bibliotheken in de Brainport regio samen met jongeren tussen 15 en 25 jaar om de bibliotheek van de toekomst te ontwerpen. Ze bedenken, bouwen en testen. De missie is om zoveel mogelijk verbonden gebruikers te gaan bedienen bij lezen, leren, ontmoeten, vragen en doen. Op een manier die goed past. Tijdens de Pizzasessie zijn aanwezig: Alinda en Lia van de Bibliotheek Veldhoven, Karin en Wanda van Vlam Bondgenoten en architecte Marloes.