zaterdag 27 april 2024
Remco Ruijs in duel met Yannick Vunge. Thom Mandigers kijkt toe - Foto: Chantal Straatman

VV Acht maatje te groot voor Rood Wit

Veldhoven-Dorp – Na de valse start vorige week tegen Vessem (5-1 nederlaag) hoopte Rood Wit tegen VV Acht wat beter voor de dag te komen. Het spel was ook iets beter, maar toch moesten de Veldhovenaren de bezoekers met een ruime overwinning terug naar Acht laten gaan.

Het eerste half uur was er weinig te beleven op sportpark De Korze, want beide team creëerden nauwelijks iets wat op een kans leek. Maar ineens was daar in de 26e minuut een aanval van Acht en meteen was het raak: een voorzet vanaf de zijkant werd door Yannick Vunge in het doel gekopt, 0-1. Het tweede doelpunt van de gasten volgde 8 minuten later: een hoekschop werd bij de tweede paal ongehinderd ingekopt door Pieter van Kemenade. Een snelle actie langs de zijlijn van Mathijs Huising leidde 4 minuten later zelfs de 0-3 in. Zijn goede voorzet werd ingekopt door Timo Verhagen. Drie kopdoelpunten tegen de lange verdedigers van Rood Wit …. daar moet verbetering mogelijk zijn!

De enige echte kans voor Rood Wit kwam in de 44e minuut. Een vrije schop op 20 meter recht voor het doel werd door Nawid Sadat in de hoek geschoten maar de vanmiddag uitstekend doelman van Acht, Rick Saes, bokste de bal met zijn vuisten het doel uit.

In de tweede helft besliste Acht al snel de wedstrijd, als die al niet beslist was in de eerste helft. Een bal werd vanaf de middenlijn tegen de zijkant van het veld naar voren geschoten en Yannick Vunge kon redelijk ongehinderd de hoek van het doel uitkiezen. Rood Wit doelman Corné van der Heijden had geen kans op zijn schot, 0-4. Een minuut later was er dan toch weer een kansje voor Rood Wit. Robin Everstijn speelde de bal over links diep op Finn van Gulik. Diens voorzet kwam binnen de zestien bij Loek Pardoel, maar zijn schot miste de kracht om het de Acht-goalie moeilijk te maken.

Na de nodige wissels in de 62 minuut kreeg Rood Wit wat meer drang naar voren. Zo gaf Remco Ruijs op links de bal goed diep op Roy Kouwenberg, die vanaf zijkant strafschopgebied de bal goed voorgaf op Nawid Sadat, maar diens schot ging over het doel. Een minuut later was het wèl raak voor de thuisploeg. Rechtsback Michael Damman kon op rechts ver doorkomen en zijn voorzet werd door Sami Hawedi recht voor het doel binnengeschoten, 1-4.

In de 82e minuut opnieuw een kans voor Rood Wit. Finn van Gulik gaf de bal vanuit het midden op rechts aan Mike Meulenbroek, maar die schoot hard op doelman Saes. Twee minuten later had Rood Wit een tweede treffer moeten scoren. Roy Kouwenberg ging op links in een uitstekende actie diverse spelers van Acht voorbij. Bij de achterlijn trok hij naar binnen en werd daar binnen de 16 aangetikt door een verdediger van Acht. De goed leidende scheidsrechter Schellekens wees naar de stip. Nawid Sadat miste de pingel echter met een schot op de – in de goede hoek – vallende doelman van Acht. De eindstand bleef daardoor 1-4.

Na afloop werd Merijn van den Oever tot Man-of-the-Match gekozen en hij mocht een lunchbon ontvangen van de pupil van de week, Tess Buis. Zij deed dat in het keeperstenue van FC Robinstijn, een stichting die voetbalwensen in vervulling laat gaan, voor kinderen die om welke reden dan ook, een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Rood Wit is ambassadeur van deze goede doelen stichting.

26. Vunge 0-1, 34. van Kemenade 0-2, 38. Verhagen 0-3; 51. Vunge 0-4, 71. Hawedi 1-4

Rood Wit: van der Heijden; Damman, van den Oever, Ruijs, Mandigers (62. Verbeek); Everstijn (62. Meulenbroek), Hawedi, Kouwenberg; van Gulik, Sadat, Pardoel (62. Schellekens)
VV Acht: Saes; Holthuizen, Vincken, van den Braken, Bornebroek; van der Plaat, van den Berg, van Kemenade (62. Kuijpers), Huising (62. Kuijpers); Vunge, Moolenaar (16. Verhagen (62. van de Heuvel))