woensdag 17 april 2024
Vrouw met mondkapje
Veiligheidsregio kondigt dinsdag noodverordening af

Advies: mondkapje op doen!

Veldhoven – De gemeente Veldhoven vraagt bezoekers en medewerkers om in het gemeentehuis een mondkapje te dragen. Het dringende advies is aan iedereen om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen in de publieke gebouwen.

Het advies geldt voor locaties waar grote concentraties publiek op eenzelfde tijd bij elkaar komen, zoals in supermarkten en bouwmarkten. Dat zegt de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost in haar noodverordening die dinsdag werd afgekondigd. Dit advies komt bovenop de extra coronamaatregelen die het kabinet maandagavond al aangekondigde.

Dit mondkapjesadvies, dat wordt gedragen door alle 21 burgemeesters in de regio, is geen verplichting maar is een dringende oproep aan alle inwoners en ondernemers. Het virus verspreidt zichzelf immers niet, mensen zorgen zelf voor de verspreiding ervan. 

bordje coronamaatregelen bij ingang bibliotheek
Bibliotheek verplicht bezoekers een mandje te pakken

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wacht niet op een landelijke richtlijn vanuit de Rijksoverheid maar loopt voorop in de strijd tegen corona. Er is wel een oproep gedaan aan het kabinet om met een landelijke maatregel voor mondkapjes te komen.

Naast de mondkapjes blijven ook de algemeen bekende richtlijnen van kracht waaronder 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden en zoveel mogelijk thuiswerken.