dinsdag 21 mei 2024
Logo van de Kinderboekenweek
Logo van de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek van start

Veldhoven – Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is ‘En toen?’ Boeken brengen de geschiedenis tot leven. Ook dit jaar is er een boekenweekgeschenk. Fastfood keten McDonald’s doet dit jaar op een bijzondere manier mee: in elk Happy Meal stopt ze ook een boekje.

Het ‘echte’ boekenweekgeschenk 2020 heet ‘De diamant van Banjarmasin’. Het boek is geschreven door Arend van Dam. Van 30 september tot en met 11 oktober gaat het gratis mee in de tas bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinder- of jeugdboeken.

McDonald’s doet dit jaar actief mee in de boekencampagne voor de jonge lezers. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en McDonald’s bundelen hun krachten om lezen en voorlezen te stimuleren. Daarom geeft McDonald’s deze week in ieder Happy Meal een leesboekje mee. Sinds vorig jaar kunnen gasten van de restaurantketen al kiezen tussen een leesboekje of een speeltje als cadeautje bij een Happy Meal. Door het cadeauboekje willen McDonald’s en Stichting CPNB het belang van lezen extra onderstrepen. Ze willen ouders en kinderen het plezier van lezen helpen ontdekken.

Logo van McDonald's keten

De CPNB en de hamburgerketen hebben de Kinderboekenweekactie samen opgezet. ‘Het is een natuurlijke match om deze samenwerking met de CPNB te realiseren,’ dat zegt hoofd Marketing van McDonald’s Maartje Overmars. ‘Sinds de start van het Happy Meal reader programma hebben wij al 900.000 boekjes aan jonge gasten uitgereikt. Als familierestaurant vinden we het belangrijk om bij te dragen aan leesbevordering. Met meer dan 250 restaurants in Nederland, zijn we heel toegankelijk en is lezen leuker en makkelijker maken, eigenlijk een heel logische stap. Kinderen vinden lezen steeds minder leuk en er wordt dan ook steeds minder gelezen. Met deze campagne kunnen wij samen met de CPNB nog meer mensen laten genieten van een mooi verhaal.’

De serie ‘Avonturen van de Boomtop-tweelingen’ is geschreven door Cressida Cowell, bekend van ‘Hoe tem je een draak’. Ieder jaar verschijnen twaalf nieuwe boekjes. Tijdens de Kinderboekenweek zullen verschillende boekjes uit deze serie beschikbaar zijn bij het Happy Meal.