woensdag 24 april 2024
Cheque uitreiking aan de stichting Neurofibromatose
Cheque uitreiking aan de stichting Neurofibromatose

Ladies’ Circle overhandigt cheque van € 260.524

Veldhoven – De Stichting Neurofibromatose kreeg dinsdag 29 september van de Ladies´ Circle Nederland een cheque van 260.524 euro digitaal uitgereikt. Ongeveer 1.000 Ladies afkomstig uit 72 Circles in Nederland hadden de afgelopen twee jaar één gemeenschappelijk doel: Neurofibromatose verslaan. Het bedrag is voor onderzoek naar de ziekte Neurofibromatose.

Neurofibromatose is een huid- en zenuwziekte, die meer dan 30 verschillende verschijningsvormen kent . Het is nog niet te genezen. Kenmerkend zijn kleine en grote tumoren op de huid, de zogenaamde neurofibromen. Deze tumoren veroorzaken onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker. In Nederland zijn er ongeveer 5.000 mensen met Neurofibromatose en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’.

Tosca Goes uit Veldhoven is president van het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland. ‘Om de twee jaar kiest de Ladies’ Circle een nieuw landelijk doel waar alle kringen (‘Circles,’ red.) in het land zich voor inzetten. In de periode 2018 – 2020 was dat doel Stichting Neurofibromatose. Diverse Circles uit het land hebben op verschillende manieren geld ingezameld zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte.’

Tosca: ‘Vele Circles hebben geld opgehaald met de verkoopacties van bijvoorbeeld wijn of chocolade, maar er zijn ook grotere evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een bingo of een pubquiz. Dat alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat er nu een fantastische cheque van 260.524 euro overhandigd kon worden. Naast deze financiële bijdrage heeft Ladies´ Circle ook bijgedragen aan de stijgende naamsbekendheid van deze stichting, zodat er meer aandacht gaat naar deze zeldzame huid- en zenuwziekte.’

De cheque werd in ontvangst genomen door Hubert van Wensen, bestuurslid en oprichter van Stichting Neurofibromatose. Het bedrag gaat naar het MEK-remmers onderzoek van Dr. Walter Taal van het Erasmus MC. Doctor Taal wil graag onderzoeken of het medicijn MEK-remmer ernstige plexiforme neurofibromen kan laten slinken.

Over Ladies’ Circle
Het is een vereniging voor actieve vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen. In Nederland zijn er in totaal 72 Circles actief met bijna 1.000 leden die verbonden worden door het hoofdbestuur. Ladies’ Circle is groeiende, ieder jaar komen er weer nieuwe leden en Circles bij.