zondag 14 juli 2024
Het complete Prinsengezelschap
Het complete Prinsengezelschap

Motto carnaval 2021: ROMMELGAT VUR EEUWIG!

Veldhoven – Carnaval gaat anders dan iedereen gewend is worden gevierd. De gezondheid van iedereen staat hierbij voorop. Er moeten slimme dingen worden bedacht voor een alternatief programma. Toch is het de bedoeling het carnavalsgevoel in het hoofd en hart te houden. Het goede nieuws is, dat de Prinses en jr. Prinses van vorig jaar ook dit seizoen de kar gaan trekken.

In de afgelopen maanden heeft de Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven (SOK) gesproken met de gemeente, horeca en de Rommelgatse verenigingen. Afgelopen dinsdag is er overleg geweest met de Brabantse Carnavalsfederatie en de daarbij aangesloten verenigingen. Ook is er geluisterd naar de Verenigingen en Stichtingen in omliggende dorpen en steden, hoe zij omgaan met de huidige situatie.

Uit het persbericht:
‘Daarnaast zullen we per evenement bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen de dan geldende maatregelen en beperkingen. Diverse evenementen zullen niet door kunnen gaan. Andere kunnen mogelijk in aangepaste vorm worden gehouden. Kleine(re) gezelschappen, on-line uitzendingen. We zijn daar volop mee bezig en de komende tijd zullen we daar meer over bekend maken. Het zal meer gaan over sfeer, beleving en het in stand houden van de carnavalsprotocollen en -rituelen zodat die niet verloren gaan. En heel simpel, wat niet kan, kan niet.

In het kader van Veldhoven100 en het 60-jarig bestaan van de SOK in 2021 hadden we grootse plannen voor het Rommelgatse Carnaval. Onder het motto ROMMELGAT VUR EEUWIG! onder andere een Grote Optocht voor het hele verenigingsleven in Rommelgat. Na goede hoop rond de vakantieperiode zijn er nu helaas weer meer zorgen over de ontwikkelingen rondom de oplopende Coronabesmettingen en de daaruit voortvloeiende maatregelen.’

Normaal gesproken wordt de nieuwe Grote Prins(es) bekendgemaakt tijdens het Rommelgatse Prinsenbal. Al een paar maanden geleden is er geanticipeerd op de ontstane situatie. Het SOK is blij dat HDH Grote Prins Es d’n Urste van Rommelgat’ (Esther Wouters-Verdaat) samen met haar Gevolg ook in het komende carnavalsseizoen het boegbeeld zal zijn in Rommelgat.