zaterdag 20 april 2024

Marvilde heeft weinig problemen met Beerse Boys

Meerveldhoven – Op een verlaten sportpark Jongelingsveld – zonder toeschouwers vanwege coronamaatregelen – werkte Marvilde aan zijn doelsaldo. In de eerste helft gaf Beerse Boys nog goed partij maar net voor rust werd de bres geslagen. In de 2e helft liet Marvilde de tegenstander (in tegenstelling tot vorige week tegen Braakhuizen) niet meer terugkomen in de wedstrijd. Op de comfortabele overwinning van 5-0 was dan ook weinig af te dingen.

Het eerste half uur gaf geen groot verschil te zien tussen beide ploegen. De grootste kans was zelfs in de 24e minuut voor Beerse Boys: een vrije trap van Nick van Rooy werd recht voor het doel ingeschoten door Daan Mulders, maar omdat hij hem maar half raakte ging deze kans verloren. Na ruim een half uur leek Marvilde op voorsprong te komen toen Jeroen van de Kerkhof een corner van Yurjen de Jongh verlengde. De bal ketste via onderkant lat en de handen van de doelman echter weer het veld in. Meteen hierna nam Yurjen de Jongh op 23 meter een vrije trap, die doelman Rob Wilborts uit zijn rechterhoek tikte.

In de laatste vijf minuten voor rust nam Marvilde toch afstand van Beerse Boys. Een combinatie tussen Mathijs de Bie en Jeroen van de Kerkhof kwam bij Twan Demin terecht, die de bal langs de doelman tikte, 1-0. Drie minuten later gaf Anwar Janssen een voorzet vanaf de achterlijn, waarna Tayfun Yilmaz op 5 meter van het doel de 2-0 in het lege doel tikte.

Kort na rust was de eerste-beste aanval van Marvilde meteen raak. Mathijs de Bie stak de bal perfect door de verdediging, waarna Twan Demin geen probleem had om de 3-0 in de korte hoek te schieten. Net vóór het uur speelde Jeroen van de Kerkhof Anwar Janssen aan op de rand van het strafschopgebied. Met een fantastische beweging speelde hij een paar verdedigers uit en alleen voor de doelman was de 4-0 geen probleem.

Twintig minuten voor het einde schoot Yurjen de Jongh nog een vrije trap tegen de buitenkant van de paal en twee minuten later werd Mathijs de Bie aangetikt in het strafschopgebied. Twan Demin schoot de toegekende strafschop feilloos binnen voor zijn 3e van de middag, 5-0. In de allerlaatste minuut kwam Tayfun nog een keer opzetten. Zijn voorzet werd op 10 meter midden voor het doel al vallend net naast de kruising geschoten door invaller Michael Creemers.

40. Demin 1-0, 43. Yilmaz 2-0; 48. Demin 3-0, 57. Janssen 4-0, 71. Demin 5-0 (str)

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, Dings (75. Kantelberg), v. Vark, Yilmaz; Demin (83. Creemers), M. v. Doorn, d. Jongh; Janssen, v.d. Kerkhof (67. Megens), d. Bie
Beerse Boys: Wilborts; N. v. Rooy, Timmermans (74. v.d. Schoot), v. Beers, R. v. Rooy; Verhagen, Gooskens, Jans; D. Mulders (62. Deenen), Hems (78. Klaassen), v. Heerbeek