woensdag 24 april 2024
De altijd hardwerkende Louisben Jagt in duel met Richmond Bossman - Foto: Thieu Vlemmix

UNA met tien man de boot in

Zeelst – Voor het eerst in de historie speelde UNA noodgedwongen een competitiewedstrijd zonder publiek. Zondermeer een koude bedoening. De wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer viel in dezelfde categorie. Eerder dit seizoen gaf UNA twee punten weg aan laagvlieger Hoogland en afgelopen zondag schonken de geelzwarten de op de voorlaatste plaats bivakkerende Amsterdammers zelfs drie punten.

JOS Watergraafsmeer stond op plaats zeventien. Pas één keer gescoord en al acht treffers tegen. Gezien hetgeen de ploeg van Harrie Gommans in potentie heeft, zou het karwei tegen JOS niet lastig hoeven te zijn. Aanvankelijk leek het daar dan ook niet op, want al snel na de aftrap kreeg Mart van de Gevel op een paar meter voor de doellijn een 100% scoringskans, maar hij mikte naast.

In de 25e minuut kwam er een keerpunt in de wedstrijd. Yoeri Sijbers kopte te zacht terug op doelman Derix en in een poging om zijn fout te herstellen maakte hij een onnodige overtreding (vasthouden tegenstander), die hem een rode kaart opleverde. Niek van Boekel moest nu het middenveld verruilen voor een defensieve taak, waardoor de aanvallende impulsen van UNA danig beperkt werden. JOS Watergraafsmeer nam dan ook het initiatief over. De Amsterdammers verschenen steeds meer rond het 16 meter gebied van UNA, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kreeg UNA voor rust nog een kans, maar Brian Boogers schoot in kansrijke positie over.

Na rust werd Mart van de Gevel al vrij vlot binnen de zestien onreglementair gestopt. De penalty in de 50e minuut werd echter door Brian Boogers tegen het uitgestrekte been van doelman Edwin Sudibyo geschoten. De ploeg van trainer Cor ten Bosch werd ondanks het veldoverwicht met 11 man zelden gevaarlijk, maar toch lukte het de bezoekers om de bal achter Yannick Derix te krijgen. Eerst was daar een door het centrum gespeelde bal op Richmond Bossman die ter hoogte van de 16 meter lijn oog-in-oog voor Derix verscheen, maar de UNA sluitpost redde met zijn voeten. Een minuut later was het wèl raak: een voorzet vanaf links werd recht voor het doel ingetikt door Hanne Hagary.

De 10 van UNA veerden rond de 70e minuut op. Er werd druk naar voren gezet, wat nog twee kansen opleverde. Zo belandde een schot van Mart v.d. Gevel via keeper Sudibyo net naast het doel en in de 82e minuut belandde een hard schot van Joey Verhoeven vanaf een meter of 20 hard tegen de kruising. Maar verder kwam UNA niet, waardoor opnieuw tegen een laag geklasseerde ploeg puntenverlies werd geleden. Een trieste middag werd afgesloten met een bedroevende nederlaag van UNA.

Doelpunten:
59. Hagary 0-1

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers (75. R. v. Boekel); Sijbers, Verhoeven, Jagt; Willems, N. v. Boekel, Senders; v.d. Gevel, Boogers, v.d. Akker (75. Tielemans)
JOS Watergraafsmeer: Sudibyo; Tol (15. Gerritse), Hollewand, Burgers, T. d. Jong (61. Simons); Bossman (75. Tayeb), Fafiani, Huijsman; Hagary, Esajas, Bergwijn