donderdag 25 april 2024
Jeroen van Deursen maakt het RKVVO keeper Willem Huijbers lastig - Foto: Willem Binnendijk

Hattrick Jeroen van Deursen vloert RKVVO

Asten – Op een vrijwel leeg sportpark ’in Asten had NWC aan een overtuigende tweede helft genoeg om het matige RKVVO te verslaan: 3-0. De thuisploeg maakte optimaal gebruik van knullige fouten van de gasten en via een hattrick van Jeroen van Deursen liep NWC uit naar een fraaie en terechte 3-0 zege.

RKVVO moest gehavend aan de strijd beginnen door blessures bij Niek Rijkers en Bram van de Velden en een nog niet geheel fitte Bart Sanders. In de eerste helft RKVVO hadden de Oerlenaren iets meer initiatief door een sterker middenveld. Het spelbeeld kenmerkte zich echter door rommelige momenten en weinig goed uitgespeelde aanvallen. Het waren dan ook vooral halve kansen die werden gecreëerd. De inzet van Jeroen van Deursen, die vanaf de linkerflank bij de eerste paal op doel punterde, caramboleerde naast via een RKVVO-been. Ook pogingen van NWC-ers Sander van den Eijnde (afstandsknal een metertje over) en een te zachte kopbal van Leon van den Bosch leverden niets op. De meest serieuze mogelijkheid voor RKVVO was voor Martijn van Dijk, wiens uithaal eenvoudig kon worden opgeraapt door doelman Gijs Brüsewitz. Enerverende momenten waren er simpelweg te weinig in het eerste bedrijf op een winderig sportpark ’t Root.

Na de rust kwam NWC veel agressiever uit het kleedlokaal wat resulteerde in een snelle voorsprong door Jeroen van Deursen in de 50e minuut, gevolgd door een 2-0 in de 51e minuut, opnieuw door Jeroen van Deursen. Ook de eerste helft was hij al een plaaggeest gebleken voor RKVVO door zijn korte maar snelle dribbels. De kopjes gingen na de 2-0 achterstand te snel hangen en zeker toen Jeroen van Deursen zijn hattrick vervolmaakte in de 74e minuut. Het spel was gespeeld en de wissels van RKVVO brachten geen verandering meer in de zwakke 2e helft van de Oerlenaren.

50. v. Deursen 1-0, 51. v. Deursen 2-0, 74. v. Deursen 3-0

RKVVO: Huijbers; v. Baren, B. Soetens, L. Segers, Young, v. Reijen, Verhoeven, Jongenelen, v. Dijk, Sanders, L. Soetens
NWC: Brüsewitz;  Castelijns (84. v. Dijk), Henst, v.d. Bosch, v. Tilburg, v.d. Eijnde, v. Deursen (84. Roelofs), v. Brussel, Janssen, Sabbar (81. v. Horne), v. Stiphout