woensdag 24 april 2024
Bouwbord op de bouwplaats van het nieuwe zwembad

Bouw nieuw zwembad ligt op schema

Centrum – Het graafwerk voor het nieuwe zwembad is klaar. Meer dan 7000 m3 grond is afgevoerd. Dat is nodig om in de bouwput de zwembadconstructie op te bouwen. De aarde ligt voorlopig naast het oude postkantoor. Als het bouwen van de vloeren, wanden en kelderruimte klaar is, dan gaat de helft van de grond weer terug naar de bouwplaats.

Dit staat in de nieuwsbrief die de omwonenden afgelopen weekend hebben gekregen. Daarin schrijft de aannemer dat alles volgens plan verloopt. Het weer heeft niet tegen gezeten, de vloeren zijn allemaal gelegd. De begane grondvloer zal vóór Kerstmis zichtbaar zijn. In mei volgend jaar kan het gebouw wind- en waterdicht zijn.

Er is veel beton nodig om het bouwwerk sterkte te geven. Voor de vloer 470 m3, wanden 300 m3 en voor de vloer op de kelder nog eens 100 m3. De wanden worden circa 30 cm dik en zijn straks waterdicht. Het overgrote deel van het beton komt onder de grond. Voor de opbouw wordt gewerkt met staalconstructies en kunststof.

Het vullen van de baden, volgend jaar, moet heel voorzichtig gebeuren. Het vullen gebeurt niet sneller dan 2,5 cm per uur. Pas dan zal duidelijk worden of alles echt waterdicht is. Alleen al in het grote bad gaat 1000 m3 water.

De aannemer is verantwoordelijk voor de bouw. De inrichting van de openbare ruimte buiten, ongeveer een meter vanaf de buitenmuren van het zwembad, is een taak van de gemeente. Dat geldt ook voor de ruimte langs de Bussels en Lijsterbesbeek. De toegangspaden, fietsenstalling en de verbinding naar de parkeerplaats Repel gaat de gemeente voor zorgen. De overdekte doorgang van het zwembad naar de parkeerplaats wordt door de aannemer gebouwd.

De gemeente Veldhoven heeft een informatieve pagina over het nieuwe zwembad geplaatst: www.veldhoven.nl/zwembad.