woensdag 19 juni 2024
Samenloop voor Hoop
Eerdere editie van de SamenLoop voor Hoop

Afgelast: SamenLoop voor Hoop Veldhoven 2021

Veldhoven – Het gaat niet door, de SamenLoop voor Hoop Veldhoven die gepland stond voor 5 en 6 juni 2021. Dat meldt de organisatie vandaag op Facebook. De oorzaak is de coronacrisis en de risico’s die dat zou opleveren voor iedereen die bij evenement is betrokken.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Het is een 24-uurs wandelestafette waarin mensen stil staan bij kanker én het leven vieren.

Hoewel het evenement pas in 2021 zou plaatsvinden, is de organisatie vroeg met mededeling. ‘We melden dit reeds in een vroeg stadium, omdat we normaal gesproken nu al met de voorbereidingen bezig zijn. Niets is vervelender dan te beginnen met de voorbereidingen en later alsnog te moeten besluiten dat we het niet door laten gaan,’ aldus een woordvoerder.

De organisatie van elke editie van de SamenLoop voor Hoop vergt enorm veel voorbereiding. De situatie rondom Corona is gewoonweg te onzeker, voor nu, maar ook voor de komende maanden en misschien wel 2021. Daarom is besloten het evenement in 2021 niet door te laten gaan. Tegelijk vraagt de organisatie zich af of dit soort evenementen überhaupt in deze vorm nog wel mogelijk is. Zeker voor SamenLoop voor Hoop met een kwetsbare doelgroep en grote groepen deelnemers en bezoekers.

‘We vinden het ontzettend jammer om deze beslissing te moeten nemen, maar nogmaals; de gezondheid van eenieder is veel belangrijker op dit moment,’ is de laatste zin van het bericht.