donderdag 13 juni 2024
Verenigingen zijn in afwachting van brief
Verenigingen zijn in afwachting van brief gemeente

Sportverenigingen hoeven geen huur te betalen

Veldhoven – Sportverenigingen in Veldhoven hoeven geen huur te betalen over de afgelopen maanden maart, april en mei. Het college heeft dat besloten. Ze maakt gebruik van een compensatieregeling van het Rijk. Met deze steun wil de overheid financiële problemen bij de clubs voorkomen. Voorwaarde is dat de sportverenigingen lid zijn van bonden die zijn aangesloten bij NOC*NSF.

Sportwethouder Daan de Kort is blij met de landelijke compensatieregeling. ‘Sport en gezondheid zijn belangrijk voor Veldhoven. Maar door de coronacrisis worden sportaccommodaties niet meer gebruikt zoals voorheen. Dit heeft flinke financiële gevolgen voor de sportverenigingen. Door de compensatie willen we erger voorkomen.’ De totale compensatie bedraagt zo’n 200.000 euro.

Het Rijk moet de compensatieregeling nog definitief publiceren. Dan wordt exact duidelijk welke Veldhovense verenigingen, beheerstichtingen en uitvoeringsorganisaties er gebruik van kunnen maken. Zij krijgen dan een brief van de gemeente.

De gemeente heeft eerder het innen van huren opgeschort. Daarbij werd geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld sport, cultuur en commerciële verhuur. Door de landelijke regeling kan de gemeente nu sportverenigingen compenseren. Dit heeft geen invloed op de huren in andere sectoren.