woensdag 24 april 2024

Binnenbrand modezaak Burgemeester van Hoofflaan

Vrijdagmorgen rond kwart over 8 werd door oplettende voorbijgangers een brand geconstateerd in de modezaak op de hoek van de Burg van Hoofflaan 177, gelegen naast de Wereldwinkel.

Een jonge vrouw met haar kind die boven de modezaak wonen hadden niets van de brand gemerkt en werden door omwonenden gealarmeerd. Zij zijn veilig hun huis uitgekomen.

Door alert alarmeren was de brandweer snel ter plaatsen met diverse blusvoertuigen. Toch had de brandweer nogal wat problemen om de modezaak binnen te komen. De toegangsdeur tot de modezaak was moeilijk te forceren en een van de zijdeuren was niet toegankelijk vanwege een keukenblok wat er tegenaan geplaatst was. Een andere zijdeur zat op slot. Daarom werd aan de voorkant een raam ingeslagen waarna de brand geblust kon worden. De binnenbrand was snel geblust, maar de ravage in de modezaak is enorm. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Het pand is momenteel (09:45u) met linten afgezet, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar de oorzaak van de brand.