donderdag 18 april 2024
Centraal busstation Neckerspoel is helemaal leeg.
Zo leeg zie je centraal station Neckerspoel niet vaak.

Buschauffeurs Bravo staken, hele dag geen regionaal vervoer

De bussen in Eindhoven en omstreken waren donderdag nergens te bekennen. Door een landelijke staking van regionaal vervoer reden ook de bussen in Veldhoven niet. Reizigers moesten zelf op zoek naar alternatief vervoer.

Digitaal busstationsbord geeft aan dat er geen bussen rijden door de staking.Door Veldhoven lopen twee zogenaamde HOV-lijnen. Dat zijn elektrische 24 meter-bussen die overdag elk kwartier rijden en veel mensen van en naar het centrum van Eindhoven vervoeren. Bij de meeste haltes van lijn 402 staan digitale borden die aangaven waarom er geen bussen reden. De haltes van lijn 403 hebben deze borden niet, waardoor reizigers via het internet of andere media op de staking moesten worden gewezen.

Op het spoor reden de meeste regionale treinen in de regio Eindhoven. Alleen de Sprinter naar Maastricht en Roermond viel uit door de staking. Tilburg Universiteit, Deurne en ’s Hertogenbosch waren wel bereikbaar met de stoptrein.

Een Sprinter naar Maastricht en Roermond staat stil: "Niet instappen"

De buurtbussen, zoals lijn 292 van Veldhoven naar Hoogeloon, reden overigens wel. Bravo levert voor deze diensten alleen het materiëel en niet de chauffeurs. Dat zijn vrijwilligers die de bereikbaarheid in kleinere gebieden in stand houden.