zondag 14 juli 2024
Sander van Weert in duel met een OFC aanvaller - Foto: FEBI

UNA sluit laatste duel van het jaar doelpuntloos af

Zeelst – Op twee wedstrijden na heeft UNA dit seizoen alle tegenstanders ontmoet. De tussenbalans kan worden opgemaakt en die ziet er goed uit. Vijftien duels gespeeld, twaalf gewonnen, twee gelijk en maar één (dikke) jas. 38 punten en dat zijn er vier meer dan nummer twee Jong Vitesse. Daarmee is UNA winterkampioen, maar dat wil nog niet zeggen dat de uiteindelijke titel voor het grijpen ligt. Deze zondag bleven de nullen tegen OFC hardnekkig op het scorebord staan.

Zonder de voor vijf wedstrijden geschorste Nick Tielemans begon UNA aan het duel tegen het Oostzaanse OFC, dat op de zevende plaats van de ranglijst bivakkeert. Het was koud op Sportpark Zeelst en het spel was niet hartverwarmend. Van een echte wedstrijd was nauwelijks sprake. Geen spectaculaire acties en weinig doelrijpe kansen aan beide kanten.

Voor rust moest het publiek lang wachten op twee doelrijpe mogelijkheden. Eén voor UNA en één voor OFC. Teun Sebregts soleerde zich fraai door de Zaanse verdediging, maar oog in oog met doelman Koroglu zag hij zijn schot via de voet van de keeper gekeerd worden. Aan de andere kant was Lars Weistra dicht bij een treffer, maar die ging door toedoen van Petar Stoskovic ook niet door.

Meestal komt UNA na rust beter in de wedstrijd, maar dat zat er deze zondag niet in. De Zeelstenaren konden zelfs van geluk spreken toen Edip Biberoglu de paal trof en Petar Stoskovic de terug springende bal kon pakken! Vlak voor tijd had het nog spannend kunnen worden toen de doelman van OFC een terugspeelbal in zijn handen pakte. Alles van OFC en UNA zocht zijn plaats in de kleine ruimte voor het “kantine” doel. De vrije trap van Brian Boogers werd echter slechts een knal op het lichaam van Koroglu.

De nullen bleven op het bord, maar UNA is deze competitie totaal gezien goed bezig. In de winterstop kan de accu opgeladen worden voor het tweede bedrijf, beginnend op 14 januari bij JVC in Cuijk.

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Höcher (62. Demin), Stottelaar (66. Bogaerts), Sebregts; R. v. Boekel (80. v. Herwijnen), Boogers, v.d. Gevel
OFC: Koroglu; Ottenhoff, Noordhoff (Groen), Brandjes, Sterk; Opoku, d. Jonge, Weistra; Biberoglu (el Yaghmouri), Kramer (Tjon-A-Njoek), Barakat