donderdag 13 juni 2024

Eerste steen nieuw uitvaartcentrum gelegd

De eerste steen van het nieuwe uitvaartcentrum aan de Hoge Boght is vandaag onder toeziend oog van de gemeente gelegd. De verwachting is dat in maart volgend jaar de eerste uitvaarten plaats zullen vinden. Jaarlijks zullen er naar schatting tussen de vijfhonderd en zevenhonderd crematies zijn.

Het uitvaartcentrum krijgt onder andere een ruime aula, opbaarkamers en een koffieruimte. Er komen vijftien nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar met de komst van het nieuwe gebouw. Voorheen moesten Veldhovenaren voor uitvaarten nog uitwijken naar de Eindhovense locatie Rijtackers. Voor vragen, producten of het regelen van een uitvaart kan men in Veldhoven wel terecht aan het Bastion, deze vestiging zal volgend jaar worden gesloten.

Volgens projectmanager Norman van der Loop zijn er inmiddels 22.000 Veldhovense leden bij Dela, met name vanwege het toenemend aantal mensen dat voor een crematie kiest. “Het is belangrijk dat wij deze leden, zo ongeveer de helft van het aantal inwoners van Veldhoven, goede faciliteiten kunnen bieden. Overigens zijn ook niet-leden van harte welkom.”

Voor een verbeterde bereikbaarheid wordt een verbinding gelegd met de Eindhovensebaan. Hiervoor zijn reeds al bomen gekapt, deze worden later teruggeplaatst op het terrein.