woensdag 19 juni 2024

Geen nachtbussen tijdens carnaval

EINDHOVEN – Vervoersbedrijf Hermes stopt met de nachtbussen tijdens carnaval. De bussen, die jarenlang tot 4.15 uur ’s nachts carnavalsvierders naar huis hebben vervoerd, zijn volgens Hermes te duur en al jaren verliesgevend.

Een woordvoerder van zegt dat er te weinig belangstelling voor is. De afgelopen jaren ziet het bedrijf het aantal mensen dat van de dienst gebruik maakt alleen maar afnemen. Op de drukste avond, zaterdag op zondag, waren er nog zo’n 1000 reizigers, in de andere nachten slechts 400.

De bussen vertrokken vanaf het stadhuisplein in Eindhoven, o.a. naar Veldhoven. De kaartjes kostten €5,50 en werden vanaf 0.00 uur verkocht op het Stadhuisplein. Volgens Hermes kostten het personeel op dat verkooppunt, de nodige beveiliging, de chauffeurs en natuurlijk de ritkosten te veel om de service winstgevend te maken.

Het besluit om de nachtbus te stoppen is samen met de gemeente Eindhoven genomen. Hermes heeft de nachtbussen altijd volledig zelf bekostigd, financiële steun van de gemeente en de provincie bleven uit.