donderdag 28 maart 2024
De gelijkmaker van Tayfun Yilmaz ligt in het Limburgse netje - Foto: Ruud Bertels

Marvilde speelt gelijk op knollentuin in Tegelen

Tegelen – Na de overwinning in de 4e ronde van de districtsbeker, werd vandaag de competitie hervat. De laatste wedstrijd van de heenronde stond op het programma, uit bij SC Irene. De wedstrijd was niet echt spectaculair en het werd vooral spannend door de zeer slechts staat van het veld. Bij elke pass was het weer de vraag of de bal niet een heel andere route af ging leggen door de overvloed aan hobbels die de bal onderweg tegenkwam. Tel daarbij een felle wind (eerste helft in de rug van Marvilde) en van goed voetbal bleek nauwelijks sprake te zijn. De eerste helft leverde de nodige kansen op, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft waren de kansen voor Irene talrijker dus de uiteindelijke gelijke stand op het einde was voor Marvilde meegenomen.

In de 6e minuut was er een eerste kans voor Marvilde. Muti Nawabi nam een vrije trap op rechts. Net voor de tweede paal op 7 meter kopte Max van de Gevel redelijk vrijstaand voor het doel langs. Tien minuten later werd de bal diep gespeeld, maar de aanvallers van Marvilde stonden in buitenspel positie. Danny Das zag dit en ging vanaf het middenveld diep. Uiteindelijk speelde hij de bal op Max van de Gevel die vanaf 20 meter uithaalde. De bal werd van richting veranderd en leverde zo een hoekschop op. Vanaf rechts kwam deze voor en weer mocht Max van de Gevel inkoppen. Deze keer moeilijker, omdat hij tussen een paar tegenstanders stond. Keeper Jimmy Kessels had de grootste moeite om de bal te keren, maar er was niemand om de rebound te pakken. De aanval hierna kwam Auke Houben vanaf links naar binnen en was sneller van de verdedigers van Marvilde. In het strafschopgebied aangekomen wilde hij de bal langs Jeroen Keeris plaatsen, maar die wist de inzet met zijn voet te keren.

Weer drie minuten later schoot Imo Selen vanaf 25 meter hard op het doel. Het zwabberschot werd met moeite naar de zijkant gewerkt door Jeroen Keeris. Hier kwam de bal net voorbij de paal aan de linkerkant op 10 meter van de achterlijn bij Remco Gielen die voorlangs en over schoot. Vijf minuten voor de rust kwam dan nog de grootste kans van de eerste helft en hij was voor de thuisploeg. Na een snelle uitbraak kwam Auke Houben op links in balbezit. Zijn schot kwam op de binnenkant van de paal, rolde ongeveer over de doellijn naar de andere kant en ging aan de goede kant voor Marvilde over de achterlijn.

De tweede helft was twee minuten oud toen Sierd Janssen een vrije trap vanaf links bij de tweede paal net voor het doel langs kopte. Vijf minuten later viel een voorzet vanaf links net over de verdediging, waardoor Max van de Gevel van heel dichtbij kon koppen. Dit kwam dusdanig onverwacht dat hij weinig richting en kracht aan de bal kon geven. De keeper van Irene moest even grabbelen, maar had hem toen vast. Een paar minuten later werd een speler van Irene diep gestuurd over rechts. Alleen afstormend op Jeroen Keeris hielp het veld deze keer Marvilde. De bal sprong te ver weg en de Marvilde-doelman kon ingrijpen.

In de 62e minuut zat het veld weer eens niet mee. Stijn Louwers stond klaar om een bal weg te koppen, maar in de stuit net voor het wegkoppen kreeg de bal een heel andere richting en kwam nauwelijks meer omhoog. Stijn was uitgespeeld en Auke Houben pikte de bal op. Hij omspeelde Jeroen Keeris en plaatste de bal in het lege doel, 1-0. Vijf minuten later kreeg Marvilde de enige grote kans van de tweede helft en die was gelukkig meteen raak. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Tayfun Yilmaz. Met zijn sterke lichaam zette Tayfun goed door tegen twee verdedigers. Op een paar meter van het doel schoot hij de bal over de graaiende handen van de doelman in het dak van het doel. Hierna was het wel spannend, maar zeker niet goed meer en kwam er dus geen verandering meer in deze gelijke stand.

62. Houben 1-0, 67. Yilmaz 1-1

Marvilde: Keeris; Maessen, Louwers (65. Vroomen), v.d. Wiel, Cools; Bertels, Das (86. Martens), Nawabi, Bazelmans (75. Kiebert); v.d. Gevel, Yilmaz