vrijdag 19 april 2024
Wat een ontlading na de 1-0 in blessuretijd! - Foto: FEBI

UNA wint kraker van Jong Vitesse

Zeelst – De kraker aan de Sportlaan had dit predicaat ook volkomen verdiend. De nummer één tegen twee in de Derde Divisie. Eerder dit seizoen verloor UNA in Arnhem kansloos met 5-0 van Jong Vitesse op Papendal. Afgelopen zondag was UNA beter bij de les en deze keer werden de Arnhemmers in de blessuretijd met de neus op de feiten gedrukt.

Vanaf minuut één kreeg UNA het moeilijk tegen een ontketend Jong Vitesse dat graag kampioen wil worden. De Zeelstenaren willen dat ook en zo ontstond een vooral spannend duel, waarin de gasten uit Arnhem zeker in het eerste half uur de dienst uitmaakten. UNA kwam in die periode heel goed weg toen Mitchell van Bergen in kansrijke positie de bal snoeihard richting de verste hoek van het doel poeierde, maar Petar Stoskovic dook in een schitterende reflex horizontaal de hoek in en kon met de uiterste vingertoppen de bal naast tikken. Jong Vitesse was de eerste 30 minuten heer en meester, maar na een omschakeling bij de Arnhemmers (de razendsnelle back Hidde van Dijk schoof naar het middenveld) begon UNA terug in de wedstrijd te komen.

Na rust waren de Arnhemmers behoorlijk afgekoeld en de ploeg van trainer Joseph Oosting was minder dominant. UNA dat in de laatste tien minuten van de eerste helft de zaak beter onder controle had, ging voort op de ingeslagen weg. Het kreeg ook steeds meer kansjes. Zo kopte Mart v.d. Gevel uit een corner de bal bij de tweede paal rakelings naast en mikte even later over. Twintig minuten voor het einde bereikte een verre uittrap van Stoskovic v.d. Gevel, die de bal via doelman Jeroen Houwen tot hoekschop zag gaan. Ook Jong Vitesse kreeg nog een fraaie kans: Ali Mukthar speelde zich fraai vrij, maar zijn pegel vanaf de 16-meter lijn werd een prooi voor de man van de wedstrijd, Petar Stoskovic.

Het zag ernaar uit dat de nullen op het bord zouden blijven staan, maar toch bewaarde UNA de spanning voor het eind. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd mocht Mart v.d. Gevel vanaf elf meter uithalen door een handsbal binnen het strafschopgebied. Koele kikker v.d. Gevel tekende voor de 1-0 winst en besliste daarmee de kraker in de 3e divisie in Zeelster voordeel. UNA heeft weer vier punten voorsprong op Jong Vitesse en verstevigt daarmee de koppositie.

90+2. v.d. Gevel 1-0 (str)

UNA: Stoskovic; v. Weert, Sijbers, Huijben, Scheerlinck; Sebregts, Stottelaar, Boulghalgh, R. v. Boekel (75. Bogaerts); Boogers, v.d. Gevel
Jong Vitesse: Houwen; Lelieveld, Oude Kotte, Klein Holte, v. Dijk; Mukthar, Bosz, Schuurman (71. v. Doorn); v. Bergen, ten Teije, v. Essen (59. Buitink)