zondag 26 mei 2024
De locatie: de huidige noordentree van het City Centrum. Foto: Gemeente Veldhoven

Herinrichting Noordkant City Centrum Start Op 17 Oktober

Aanstaande maandag 17 oktober start de herinrichting van de noordkant van het City Centrum. De werkzaamheden starten tussen theater de Schalm en snackbar City in de vorm van het vernieuwen van de bestrating. De planning is dat dit, afhankelijk van het weer en de nieuw gebouwde bioscoop, begin december klaar is.

Impressie Noordzijde City Centrum
Impressie vernieuwde noordzijde City Centrum. Bron: Gemeente Veldhoven

De bouwwerkzaamheden aan de servicebioscoop zijn in volle gang. De herinrichting van de Noordentree hangt hier nauw mee samen. De uitvoering vindt plaats in fases om het gebied zo bereikbaar mogelijk te houden. Als eerste is het gedeelte tussen Theater de Schalm en snackbar City aan de beurt. Vervolgens staat de rest van het gebied op de planning.

De vernieuwing van de bestrating is de eerste stap naar een fraaier en aantrekkelijker Meiveld. Veel Veldhovenaren vinden het Meiveld “nog niet af. Je hebt het gevoel dat je vanuit het City een leeg en kaal plein oploopt.” In de vorm van een nieuwe gevel voor de Schalm, meer groenvoorzieningen en de nieuwe servicebioscoop hoopt de gemeente dat gevoel weg te kunnen nemen.

Parkeren
De bovengrondse parkeerplaatsen zullen schaars terugkomen. “Het is een groot misverstand dat parkeren in een parkeergarage duurder is dan boven de grond. Wij willen met de herinrichting de bezoekers stimuleren om hun auto in de parkeergarage aan de Geer te parkeren. Het uurtarief is hetzelfde als boven de grond, met het bijkomend voordeel dat je als het regent bijna droog de winkels in kan. We zijn daarnaast aan het kijken naar een 24/7 openstelling van de garage”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Praktisch
Het bouwgebied blijft toegankelijk voor hulpdiensten en voetgangers. De parkeerplekken voor o.a. de Albert Heijn zijn tijdelijk onbereikbaar. De markt op maandag blijft ongeschonden, net als de bereikbaarheid van de winkels.

De doorgang van het Minneveld naar het Meiveld (de gang bij het gemeentehuis) is langer open: van 07.30 uur ’s ochtends tot 01.30 uur ’s nachts.