zondag 23 juni 2024
Rijdende Rechter Meester Reid geflankeerd door eiser Gerhard Pril (l) en Hans Dings van de PHV © Omroep Veldhoven / Evert Geurts

Rijdende Rechter in Veldhoven voor visconflict

Zeelst – Het bekende TV-programma “De Rijdende Rechter” kwam vrijdag langs in Veldhoven om een conflict op te lossen tussen twee Veldhovenaren met een gezamenlijke passie, de vissport. De Philips Hengelsport Vereniging legde een aantal mooie vlonders aan rondom haar visvijver het Karperputje. Echter lid Gerhard Pril weigert gebruik te maken van deze vlonders. John Reid, kantonrechter en presentator van het TV-programma, hoorde beide kanten van het verhaal aan in museum ‘t Oude Slot in Zeelst.

Voorzitter Hans Dings van de Philips Hengelsport Vereniging (PHV) gaf aan dat de vlonders zijn aangelegd om ervoor te zorgen dat de oevers van de visvijver niet nog verder inkalven en om de veiligheid van de leden te garanderen. Het bestuur van de Philips Hengelsport Vereniging wil meneer Pril het liefst ook op een vlonder hebben, in plaats van op een plek die zo zacht is als boter. Daar kan de grond door het gebruik inzakken wat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zo zijn er al enkele mensen in het water gegleden.

Meneer Pril (81) wil echter niet op zo’n vlonder gaan zitten. Hij wil daarentegen op zijn oude vertrouwde plekje in het gras vissen, zodat hij de houders van zijn hengels in het gras kan steken. Als meneer Pril vanaf een vlonder moet gaan vissen, moet hij grote aanpassingen maken, waaronder een viskist kopen. Hij gaat nu met de fiets, maar met zo’n zware kist moet hij met de auto. Dit is hij niet van plan en wil in dat geval er helemaal mee ophouden.

Na de situatie bij de visvijver zelf bekeken te hebben was er in museum ’t Oude Slot een zitting. Beide partijen werden hier aan het woord gelaten om hun standpunten uit te leggen. Over deze kwestie zal rechter John Reid medio januari uitspraak doen tijdens de verdere opnames van het programma. Vanaf maart starten de uitzendingen van het programma op de publieke omroep KRO-NCRV. Dan zullen we weten of meneer Pril zijn plekje kan behouden of dat hij toch voortaan op een vlonder zal moeten gaan vissen.