donderdag 25 juli 2024

Strandbad ’t Witven weer open

Veldhoven – Met het goede weer in aantocht en de zomer in zicht is ook het strandbad ’t Witven vanaf 20 mei weer geopend. Woensdag kreeg het strandbad aan de zuidkant van Veldhoven akkoord om de deuren weer te openen.

Al jaren weten mensen uit Veldhoven en omgeving het strandbad te vinden voor verkoeling tijdens een warme dag. Om lekker bij te bruinen of een verkwikkend baantje te zwemmen op de fraai aangelegde waterplas van 3,5 hectare, compleet met ligweide, speeltuin en een terras voor een verkoelende consumptie. Er is een take-away voor ijs, dranken en snacks.

Op de mooie groene ligweide groeien prachtige oude bomen die zorgen voor voldoende schaduw op warme dagen. Omdat het een buitenbad is wordt de kwaliteit van het zwemwater voortdurend gecontroleerd door het Waterschap de Dommel om de juiste kwaliteit te waarborgen. 

Door het coronavirus moest ’t Witven met het strandbad, partycentrum en restaurant op slot. Het bericht dat het strandbad weer open mocht kwam gelijk met de stijging van de temperatuur met Hemelvaart. Het team van ’t Witven maakte in volle vaart alles gereed volgens de richtlijnen van de nieuwe RIVM-regels. Alle gasten wordt verzocht zich aan deze regels te houden. Het strandbad van ’t Witven is elke dag geopend tussen 10:00 en 22:00 uur.  

Vanaf 1 juni gaat ook het restaurant open op de Runstraat 40. Gasten kunnen dan weer genieten van een lunch of diner met uitzicht op het water. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en op de uitgebreide ligweide.