dinsdag 16 juli 2024

Theater de Schalm overhandigt cheque Fitcoins aan Severinus

Oerle – Woensdag 15 april overhandigde Inge Ronkes namens Theater de Schalm een cheque aan Giel Verdonschot van zorginstelling Severinus. De cheque representeert het aantal ingezamelde fitcoins, die via de app ‘It’s my life’ zijn gedoneerd. Met deze fitcoins kan Theater de Schalm medewerkers en cliënten van Severinus een ontspannen theateruitje aanbieden wanneer de coronacrisis voorbij is. 

Het was al een actie die vóór de corona-beperkingen werd ingevoerd: het stimuleren van mensen om meer te bewegen waardoor ze Fitcoins kunnen verdienen. Deze virtuele muntjes kunnen door de gebruiker ingewisseld worden voor gezonde producten en diensten. Vanwege de coronacrisis kunnen deze virtuele muntjes nu ook gedoneerd worden.

Dat deed afgelopen woensdag Inge Ronkes namens Theater De Schalm. Zij overhandigde een cheque aan Giel Verdonschot van zorginstelling Severinus. Zoals Inge Ronkes aangaf: Voor 150 fitcoins kon je één theater kaartje doneren, wat overeenkomt met 150.000 stappen. Binnen één week waren alle 200 kaartjes al gedoneerd. Medewerkers en cliënten van Severinus kunnen hiermee, als de coronacrisis achter de rug is, genieten van een ontspannen theateruitje in het Veldhovens theater.

Het initiatief van de Fitcoins is een samenwerking tussen burgerinitiatief Fit Veldhoven en Theater De Schalm (zie Fit Veldhoven beloont bewegen). Via de gratis app ‘It’s my life’, waar een stappenteller in zit, kan de deelnemer de Fitcoins verdienen door te lopen en te fietsen.