zaterdag 22 juni 2024

Marvilde trekt Rikkert Dings aan

Meerveldhoven – Tweede klasser Marvilde heeft voor komend voetbalseizoen de eerste nieuwe speler aangetrokken. Rikkert Dings (29) komt over van RKSVO uit het Limburgse Ospel.

Rikkert Dings is een rechtsbenige centrale verdediger. Als 12-jarige jeugdspeler van RKSVO werd hij gescout door Helmond Sport en speelde daar tot zijn 18e jaar in diverse jeugdselecties. Een echte doorbraak bleek echter toch lastig. Vanwege zijn studie en opleiding tot tandarts besloot hij daarom terug te keren naar het 1e team van Ospel. Daar leverde hij vorig seizoen een belangrijke bijdrage aan de promotie van zijn club naar de 3e klasse.

Dings is inmiddels als tandarts werkzaam in twee verschillende praktijken, en verhuisde acht maanden geleden met zijn vriendin naar Eersel. Omdat hij op niveau wil blijven voetballen, ging hij op zoek naar een club waar hij zowel gezelligheid als een gezonde sportieve ambitie zou aantreffen. Bij Marvilde hoopt hij dat allebei te vinden.

De verwachting is dat bij Marvilde enkele spelers van de huidige selectie zullen vertrekken of stoppen, zodat er wordt gezocht naar aanvulling van de spelersgroep. De nieuwe trainer Harjan de Wit en assistent-trainer Ralf Manders zijn – met ondersteuning van de technische commissie – daarmee aan de slag gegaan en verwachten in de komende weken meer nieuws te kunnen brengen.