woensdag 24 april 2024

Benefiet concert Veldhovens Mannenkoor en Chant’Oers

Zeelst – Aanstaande zondag 18 december is er van 13.30-15.30 uur een concert in Kerstsfeer. In de Willibrorduskerk staan het Veldhovens koor Chant’Oers en het Veldhovens Mannenkoor samen op het podium.

Het Veldhovens Mannenkoor organiseert traditioneel in december een benefietconcert. Dit jaar zingen ze samen met Chant’Oers, een groot gemengd koor uit Oerle. In totaal zullen 130 mannen en vrouwen dit concert geven, waarbij ook het publiek bij enkele kerstliederen mag mee zingen. Bij een volle kerk is er dan sprake van “Heel Veldhoven zingt”.

De koren hebben veel binding met Veldhoven en dit jaar is als goede doel gekozen voor een mooi Veldhovens project: Zwemclub ’t Zeepaardje. Deze club is er voor iedereen die niet kan of mag deelnemen aan gewoon recreatief zwemmen. Het mooiste is dat ze ervoor zorgen dat de zwemmers zichzelf kunnen redden. Waar mogelijk wordt gekeken of een diploma haalbaar is.
Het concert is gratis toegankelijk. Er worden drankjes en hapjes verkocht en na afloop wordt een kerkdeurcollecte gehouden.

Chant’Oers wordt begeleid door piano en combo onder leiding van Peter van Beijnum. Het Veldhovens Mannenkoor heeft Rob Jacobs als dirigent en hij wordt op piano begeleid door pianiste Mari Somhkhieva.

Kijk voor meer informatie op www.veldhovensmannenkoor.nl of op Facebookpagina.