dinsdag 18 juni 2024
Max van den Akker (9) op weg naar het doel van OJC - Foto: Thieu Vlemmix

Spectaculaire zege (1-5) in Rosmalen

Rosmalen -Waar een pittig duel verwacht werd in Rosmalen, heeft UNA er een knallend einde van 2022 van gemaakt. De Brabantse derby werd meer dan verdiend met een 1-5 overwinning beslist door de geelzwarten.

In dezelfde opstelling als vorige week ging UNA in Rosmalen overtuigend van start. Al na negen minuten bolde het net op De Groote Wielen en wel in UNA’s voordeel. Juul Respen was de dader van de 0-1, nadat Max van den Akker de bal met het hoofd had voorbereid. Een samenwerkingsverband tussen Sten Senders en Brian Boogers bracht de bal vijf minuten later opnieuw bij Juul Respen en na wat gefrommel stond het pardoes 0-2. De tot dan zeer gevaarlijke Max van den Akker brak luttele minuten later nog maar eens door en rondde beheerst af naar 0-3. Je kon het gerust een bliksemstart noemen. De rozen waarop UNA toen zat, werden even echter wat doornig toen Dennis Knuiman namens de thuisploeg voor 1-3 zorgde.

En het werd nog onprettiger toen er na de rust in de 54e minuut een flinke brand ontstond. OJC’s linksachter Daan van Toren beging rond de middellijn een grove overtreding, waarna beide ploegen slaags raakten met elkaar. Petar Stoskovic kwam er helemaal voor zijn doel uit en haalde – met wat moeite – de vechtende partijen uiteen. En wat deed arbiter Rob Souwen? Petar kreeg voor zijn vredesactie tot ieders verbazing geel. En aanvankelijk leek de dader Daan van Toren helemaal niet te worden bestraft. Na langdurig overleg echter, onderging deze dan toch zijn terechte beloning: rood.

Nadat Max van den Akker vervolgens in de 58e minuut de stand op 1-4 had gebracht, ondernam Michel van Rosmalen – wat je gerust een absoluut hoogtepunt mag noemen – een geweldige solo, met de 1-5 als slotstuk van dit voor UNA fraaie einde van het jaar 2022.

Doelpunten:
10. Respen 0-1, 15. Respen 0-2, 24. van den Akker 0-3, 32. Knuiman 1-3; 60. van den Akker 1-4, 79. van Rosmalen 1-5

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers (85. Groenendijk), Sijbers, Jagt (85. Boudewijns); v. Rosmalen, N. v. Boekel (30. van Gerwen (80. Aziz)), Respen (81. Coppen), Senders, Boogers, van den Akker
OJC Rosmalen: van Gerwen; van Tooren, Lieuwen, Wijkmans (81. Wels), van Dijk (64. Geerts), Mulder, el Aharchaou, Kappen, Hassan, Knuiman (81. Deckers), Hellstern (72. van der Velden)