donderdag 29 februari 2024
Foto uit uitzending opfriscursus 50plusser

TV: bijles in rijles voor 50 plussers

Zeelst – Vorige week vrijdag was er een bijzondere cursus in Dorpshuis d’n Bond. Daar kwamen 50 plussers zich bijscholen in autorijden. 

Het was de 22e opfriscursus, geleid door de vrijwilligers van stichting Veldhoven Samen Verkeersveilig. Wethouder Ad van den Oever deed de opening maar moest er zelf ook aan geloven. Theorie en praktijk met een professionele instructeur, het zat allemaal in het pakket. Ook Omroep Veldhoven reed een eindje mee. Kijk hieronder naar de reportage:

Tientallen automobilisten van 50 jaar en ouder kwamen naar deze dag voor een rijtest. Na afloop van de rit gaf de instructeur een aantal praktische tips. De aanwijzingen zijn louter bedoeld de deelnemer te helpen om veilige kilometers te maken. De rijvaardigheidstest is beslist geen rijexamen. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken.

Automobilisten, die al wat langere tijd hun rijbewijs bezitten, kregen vandaag een eerlijk inzicht in hun rijgedrag. Ondanks de vaak jarenlange rijervaring, kunnen er onmerkbaar foutjes sluipen in de rijstijl. Ook het verkeer is flink veranderd sinds het examen rijden en er zijn nieuwe verkeersregels bijgekomen. Na afloop is er een deelnamecertificaat voor de cursisten.