woensdag 24 april 2024
De mensen achter Veldhoven On Ice @Foto Chantal Leijten
De vrijwilligers achter Veldhoven On Ice @Foto Chantal Leijten

Mensen van Veldhoven Live

Centrum – Afgelopen dinsdag vond de 9e editie van Mensen van Veldhoven LIVE plaats. In een volle Lindenzaal in De Schalm hebben meer dan 150 mensen geluisterd naar 8 gepassioneerde sprekers.

Die avond is er gesproken over verbinden, inclusiviteit, bevlogenheid en inspireren om alles uit het leven te halen. Bezoekers zijn meer te weten gekomen over wat er komt kijken bij het organiseren van Veldhoven ON ICE. Hoe een batterij in de loop van de jaren is geëvalueerd, zoals bijvoorbeeld in elektrische auto’s.

De meer serieuze onderwerpen zijn ook aan bod gekomen. Hoe is het om te leven met een psychische stoornis? Hoe is dat voor het gezin? De dames van de Wensfiets vertelden hoe zij liefdevol terminale patiënten op hun speciaal aangepaste fiets rondrijden.

Overzicht van alle sprekers deze avond

Mensen van Veldhoven Live is begonnen als ‘Pecha Kucha’. De eerste editie hiervan vond plaats in november 2015. Tot maart 2017 vond het evenement plaats onder deze naam. Vanaf de 5e editie, in november 2017, ging het evenement door onder de naam ‘Mensen van Veldhoven Live’. Een naam die representeert waar het evenement om gaat.