dinsdag 16 juli 2024
UNA in de aanval tegen Quick - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint 6-puntenwedstrijd

Zeelst – Het was een belangrijke wedstrijd voor de Zeelstenaren. UNA op een 14e plaats tegen hekkensluiter Quick uit Den Haag. Het verschil tussen beide ploegen was maar 3 punten. Bij winst zou UNA wat afstand nemen van de onderste regionen, bij verlies zouden de Zeelstenaren verder wegzakken in het moeras van de 3e divisie. Het werd een wedstrijd met twee gezichten: UNA speelde een goede 1e helft, maar in de 2e helft kwamen de geelzwarten nauwelijks nog onder de druk van de gasten vandaan. De 1-0 winst werd dan ook met de grootste moeite over de streep getrokken.

Zoals meestal ging UNA flitsend van start en het doel van de Hagenezen stond danig onder druk. Het duurde dan ook maar tot de elfde minuut totdat de 1-0 op het scorebord kwam. Na goed voorbereidend werk van Louisben Jagt (met recht “Man van de wedstrijd”), deponeerde Rob van Boekel de bal achter Jari Puister. Quick probeerde wat terug te doen via een gevaarlijk schot van Rachid Bouyaouzan. Daarna vielen de geelzwarten langzamerhand weer terug in het oude euvel: besluiteloos terug uit voetballen.

Na de pauze toonde UNA geen voornemen om de score op te voeren. Soms werd het eiland van Mart v.d. Gevel opgezocht, die dan regelmatig in buitenspel positie stond. De verklaring van de UNA spits: ”Twee jaar terug, waarin ik zoveel scoorde, kwamen de ballen lekker aan. Niet te hoog en op tijd. Nu duurt het zo lang voordat die bal komt en dan ben ik al weg”.

De Hagenezen gingen een versnelling hoger spelen en Marc Boshoff en de snelle Ronaldo Lima Duarte Lopes (die na de rust voor Philip Kouwenhoven in het veld kwam) waren een plaag voor doelman Yannick Derix. In de laatste fase van de wedstrijd had UNA toch nog de bevrijdende 2-0 op de voet, maar Mart v.d. Gevel en Eon Herman zagen hun pogingen niet beloond.

UNA sleept drie belangrijke punten uit de strijd en klimt naar plaats twaalf op de ranglijst.

Doelpunten:
11. R. v. Boekel 1-0

Opstelling:
UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven, Jagt; Horsten, v. Dijk, R. v. Boekel (85. Anpong); Senders (75. Herman), v.d. Gevel, Tielemans
Quick: Puister; Tjin-Asjoe (77. v.d. Water), Linnenbank, v. Hese (42. Lejeune), v. Zwieten d. Blom; Fischer, d. Kruijf, Bouyaouzan, Asante; Boshoff, Kouwenhoven (46. Lima Duarte Lopes)