donderdag 25 juli 2024

Rood Wit eindelijk van de nul af !

Valkenswaard – Dat een overwinning met de week dichterbij kwam werd de afgelopen weken wel duidelijk. Rood-Wit versloeg deze zondag S.V. Valkenswaard met maar liefst 0-3 en pakte tegelijk de eerste drie winstpunten in de competitie. De overwinning was dik verdiend doordat Rood-Wit effectief omging met de kansen en Valkenswaard slordig in de afronding was.

Na een evenwichtige eerste 20 minuten was Erwin Isbouts van Valkenswaard het dichtst bij een doelpunt maar zijn direct vrije trap zoefde rakelings naast de paal. Aan de andere kant van het veld ging tien minuten later een laag schot van Roodwitter Jan van Hout ook rakelings naast de doelpaal.

Na ruim een half uur soleerde Roodwitter Marijn Franse vanaf eigen helft langs drie Bosuilen om vervolgens vanaf de achterlijn een voorzet te geven op medespeler Mike Meulenbroek. Zijn kopbal ging echter over het doel. Kort voor het rustsignaal kwam de geplaagde ploeg van trainer Koen van der Heijden dan toch op voorsprong. Aanvoerder Jordy Maes kon na een voorzet van Mitchell Slegers de bal van dichtbij binnen tikken, 0-1. De spelers van Valkenswaard wezen de scheidsrechter naar zijn assistent maar referee Daniël Drost uit Tilburg bleef resoluut bij zijn beslissing dat het een terecht doelpunt was. Toch had Valkenswaard nog voor rust op gelijke hoogte kunnen komen door niet adequaat verdedigen van Rood-Wit, maar ex-Roodwitter Mitchel Kluijtmans mistte de riante kans op de gelijkmaker.

Al snel in de tweede helft besliste Rood-Wit in drie minuten het duel. Nadat Imad El Bali vanuit een corner een riante kans kreeg om de bal binnen te knikken, scoorde Marijn Franse met een lage bekeken schuiver in de korte hoek, 0-2. Voordat het scorebord 0-3 aangaf voorkwam Rood-Wit-keeper Mark Smulders tot twee keer toe op miraculeuze wijze een tegendoelpunt van de Bosuilen. De nul-drie volgde nadat Imad El Bali een bal uit een corner scherp inkopte waarna Jordy Maes wederom van dichtbij scoorde.

Hierna kreeg Valkenswaard nog verscheidene kansen op de aansluitingstreffer – met name Thom van de Donk – maar telkens was het Mark Smulders die zeer geconcentreerd keeperswerk liet zien met zowel zijn handen als zijn benen.

Doelpunten:
43. Maes 0-1; 50. M. Franse 0-2, 56. Maes 0-3

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Damman, S. Franse, v. Beek (62. Schellekens), Slegers (88. Mathilda); M. Franse, Maes, Günüç; v. Hout, Meulenbroek, El Bali (72. Bierens)
Valkenswaard: Hermans; Renders, v. Dijk, Schaeken, d. Jongh, Ioannidis, Weijers, Isbouts, v. Riet, v.d. Donk, Kluijtmans