vrijdag 19 april 2024
Mathijs de Bie in duel met Daan Mulders - Foto: Ronald Otter

Marvilde komt niet verder dan gelijkspel

Middelbeers – Na de bekeruitschakeling vorige week bij Unitas’59 vervolgde Marvilde vandaag de competitie bij Beerse Boys. De thuisploeg won de eerste wedstrijd tegen NWC, maar daarna werd er alleen nog maar verloren. Om niet opnieuw op een nederlaag getrakteerd te worden speelde de thuisploeg erg verdedigend. Na de achterstand in het begin van de tweede helft moest er omgeschakeld worden en met veel strijd werd uiteindelijk de gelijkmaker geforceerd.

In de eerste helft had Marvilde een groot veldoverwicht, maar kansen uitspelen was nog niet zo gemakkelijk. In de 14e minuut speelde Ties Bazelmans op de as Tayfun Yilmaz in. Die draaide op 20 meter goed weg, maar op een vrije weg naar het doel schoot hij te snel en over het doel. In de 32e minuut leverde de eerste uitbraak van Beerse Boys een corner op die uitverdedigd werd door Marvilde. Vanaf links werd de bal opnieuw voor het doel geschoten door Stijn van Heerbeek. Jannes Mulders reageerde snel en schoot ineens op doel. Sam van Rooij kon nog net redden, maar Robbert Born moest de bal op 3 meter van het doel over het doel schieten om te voorkomen dat een speler van Beerse Boys in kon schieten. Een minuut later zette Clint van Doorn op rechts nog goed door en na een combinatie met Yilmaz schoot hij op de buitenkant van de kruising.

Al snel in de tweede helft pikte Jens Kantelberg de bal op rechts op. Hij kwam naar binnen en via Dennis van de Weijer kwam de bal op de 16-meter lijn bij Max van den Akker terecht. Max schoot binnenkant voet de bal geplaatst bij de tweede paal binnen, 0-1. Acht minuten later had Max ook de 0-2 moeten maken. Mathijs de Bie stuurde de snelle Marvilde-aanvaller diep en over de as had hij een vrije doortocht naar doelman Rob Wilborts. Hij omspeelde de doelman, maar vond daarna niet de rust om het lege doel te raken. De bal ging via de buitenkant van de paal naast het doel.

In de 68e minuut schoot Wilborts de bal slecht weg, tegen de instormende Jens Kantelberg aan. De bal ging omhoog en daarom was Jens deze even kwijt. Hierdoor kon een verdediger ingrijpen. Tien minuten voor het einde werd Sander Megens aangespeeld in het strafschopgebied. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander en gaf de bal vanaf rechts voor. Net voordat Max van den Akker in mocht schieten schoot een verdediger de bal weg tot corner.

Beerse Boys ging steeds opportunistischer spelen. Dat zorgde ervoor dat Wouter van Vark in de 84e minuut op de doellijn weg moest halen. In de 89e minuut werd Daan Mulders diep gestuurd, waarna hij op 25 meter de bal over Sam van Rooij lobde. Gelukkig voor Marvilde kwam de bal boven op de lat. De overwinning leek binnen gehaald, maar in de 91e minuut kwam er nog een voorzet vanaf links van Beerse Boys. Deze werd midden voor het doel gemist door een verdediger, waarna Pepijn van Spreuwel eenvoudig de 1-1 in kon tikken. De teleurstelling moet groot geweest zijn en als gevolg daarvan kreeg Max van den Akker in de extra tijd nog 2x geel en dus rood.

Marvilde heeft een zware wedstrijd gespeeld tegen een tegenstander die in eerste instantie niet wilde voetballen en na de achterstand met veel strijd Marvilde overblufte.

51. v.d. Akker 0-1, 91. v. Spreuwel 1-1

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born (46. Kantelberg), v. Vark; Bazelmans, v.d. Weijer (81. Everstijn), J. Born; d. Bie (77. Megens), Yilmaz, v.d. Akker
Beerse Boys: Wilborts; v. Rooij, R. Willems, Gooskens, v. Heerbeek; J. Willems, Verhagen, Schapendonk (27. v. Oirschot); v. Spreuwel, J. Mulders, D. Mulders (93. v.d. Sande)