donderdag 25 april 2024

Topper eindigt onbeslist

Mierlo Hout – Deze zondag maakten Mierlo Hout en RKVVO er een spannende wedstrijd van. Om in het voetspoor van Sparta’25 te blijven wisten beide ploegen wat hen te doen stond: winnen.

Vanaf de eerste minuut was het een meeslepende wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar zou kennen. Lange tijd zag het er naar uit dat RKVVO de bovenliggende partij zou blijven maar drie minuten voor tijd viel in Mierlo Hout alsnog de gelijkmaker. Met de 2-2 op het scorebord konden beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn en het was ook een goede afspiegeling van het wedstrijdverloop.

In de 1e helft was het Dani Deelen die al in de 12e minuut een afgeslagen bal in rechter benedenhoek liet ploffen en Mierlo Hout stond op 1-0. Slechts een paar minuten later was het Luc Segers die opstoomde over het hele veld en zijn schot van rand 16 was de keeper van Mierlo Hout te machtig (1-1). In het verdere verloop van de 1e helft bleef Mierlo Hout een licht veldoverwicht houden en kreeg het ook grote kansen. De lat was RKVVO echter 2x goed gezind. In de 42e minuut viel onverwacht de 1-2. Uit een voorzet van Bart Sanders viel de bal voor de voeten van Martijn van Dijk die Bram van der Velden kon aanspelen en op diens schot was de keeper van Mierlo Hout kansloos.

In de 2e helft ontspon zich een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De verdediging van beide elftallen bleef eigenlijk moeiteloos overeind. De grootste kans was er er in 78e minuut voor Bart Sanders en Wesley van Reijen in de combinatie maar op miraculeuze wijze kon de verdediging van Mierlo Hout redding brengen.

In de laatste minuten van de wedstrijd speelde Mierlo Hout vol op de aanval maar echte kansen bleven uit. Tot de 87e minuut. Een vrije trap verdween over en door iedereen heen in de verre hoek en Willem Huijbers was verslagen. De eindstand 2-2 stond op het bord. Na een aantal matige wedstrijden speelde RKVVO weer een puike partij en blijven de ogen gericht op de kop van de ranglijst.

12. Deelen 1-0, 15. L. Segers 1-1, 42. v.d. Velden 1-2; 87. Heeren 2-2

RKVVO: Huijbers; Beelen, v. Doormalen, B. Soetens, Jasper Mol; Jongenelen, v. Reijen, Segers; v. Dijk (Bujitu), Sanders, v.d. Velden (L. Soetens)