zaterdag 20 april 2024
Scrimmage in de Valkenswaardse doelmond - Foto: Ronald Otter

Marvilde verdiend langs Valkenswaard

Meerveldhoven – Marvilde en Valkenswaard spelen deze competitie nogal wisselvallig. Zo zorgde Valkenswaard er vorige week voor dat Rood Wit de eerste punten haalde in dit seizoen en Marvilde bezorgde Beerse Boys het eerste punt in 8 wedstrijden. Vandaag kwamen de bezoekers tot geen uitgespeelde kans en had Marvilde de wedstrijd eerder moeten beslissen. Omdat de thuisploeg dat niet deed bleef het tot het einde spannend, maar was de 1-0 uiteindelijk wel verdiend.

In de eerste helft was het spel zeer matig. In de 2e minuut schoot Thom van de Donk nog op 23 meter voor het doel langs, maar gaandeweg kreeg Marvilde een overwicht. In de 42e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Na een diepe bal vanaf het middenveld ging Tayfun Yilmaz diep over links. In het strafschopgebied kapte Tayfun terug en plaatste breed naar Mathijs de Bie, die helemaal vrijstaand op 7 meter geen moeite had om de bal voorbij keeper Danilo Verus te tikken, 1-0.

In de tweede helft had Marvilde in de 50e minuut een grote kans om op 2-0 te komen. Clint van Doorn kwam op de punt van de 5 meter vrij, maar Verus werkte zijn inzet met de voeten tot corner. In de 62e minuut kreeg Valkenswaard haar grootste kans van deze wedstrijd. Thom van de Donk schoot een vrije trap vanaf 23 meter op doel, maar Sam van Rooij bokste de bal uit het doel. Dat dit de grootste kans van de bezoekers was zegt voldoende.

Eén minuut later had Twan Demin een knal vanaf 25 meter in huis, maar de doelman van Valkenswaard was op zijn post. Twee minuten later nam Robbert Born op rechts een corner die door Tayfun Yilmaz bij de eerste paal over het doel verlengd werd. Twintig minuten voor het einde kwam een aanval over links uiteindelijk midden voor het doel bij Twan Demin terecht. Hij speelde op rechts Mathijs de Bie aan die weer voor gaf, waarna Twan Demin de bal net naast de eerste paal tikte.

Valkenswaard wisselde hierna aanvallend om toch nog een beslissing te forceren, maar dat leverde ook veel ruimte op voor de aanvallers van Marvilde. Marvilde bracht Rik Janssens en Lars Neggers voor Mathijs de Bie en Salim Zeroual, maar de aanvallen waren niet nauwkeurig genoeg en dus bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Thom van de Donk tikte de bal nog uit een onmogelijke hoek (op de achterlijn) voor het doel langs, maar er kwam geen aansluiting.

42. d. Bie 1-0

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; Bazelmans (46. Demin), J. Born, Kantelberg; d. Bie (87. Janssens), Zeroual (90. Neggers), Yilmaz