donderdag 25 juli 2024
Links Jeanne Bazelmans, rechts Paul van Gerwen

Cheque voor de Alexanderband

De rotary Veldhoven overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de Alexanderband. Dat gebeurde op zondag 10 juli. Jeanne Bazelmans is penningmeester van de band. Zij ontving de cheque uit handen van Paul van Gerwen, lid van de lustrumcommissie van de Rotary Veldhoven. Onlangs bestond de Rotary 42 jaar. Vieren is ook doneren, aldus de ondernemersclub, dus kozen zij drie goede doelen. 

De Alexanderband is een orkest dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De naam is afgeleid van de Prins Willem-Alexanderschool. In 1976 startte de band met 20 personen als schoolorkest. Sinds het orkest in 1989 in een afzonderlijke stichting werd, zijn er ook leden die geen band hebben de school.

Lars van der Hoorn is voorzitter van de Rotary. ‘De goede doelen die we steunen willen we vooral verbinden met dit mooie Veldhoven. We hebben een programma met als doel participatie in Veldhoven, dat is een breed en urgent thema.’ Binnenkort maakt hij bekend welke andere twee goede doelen eveneens een cheque krijgen.