zondag 25 februari 2024

Verdachte omstandigheden bij brand Islamitisch centrum

Zeelst – In het gebouw aan de Kruisstraat waar onlangs een islamitisch centrum opende, woedde vrijdagnacht brand. De politie gaat uit van brandstichting. Voor het onderzoek vraagt de politie getuigen zich te melden.

De brand werd gemeld ongeveer half drie in de nacht van vrijdag op zaterdag. De brandweer heeft de brand snel onder controle en kan voorkomen dat heel het pand in vlammen opgaat. Door sporenonderzoek ter plaatse denken politie en brandweer dat het om brandstichting zou kunnen gaan. Maar daar is meer informatie voor nodig. Misschien zijn er camerabeelden van getuigen. De politie wil die graag zien.

Omwonenden hebben een scooter horen wegrijden die mogelijk iets met de brand te maken heeft. De politie startte vandaag een buurtonderzoek.

Wie heeft iets gezien?

De politie is op zoek naar bewoners of passanten met informatie over de brand. Filmbeelden van een camera, dashcam of misschien een ringdeurbel, alles kan worden geupload naar de politie. Ook is de politie benieuwd of er mensen zijn die een dag eerder al iets verdachts hebben gezien. Tippen kan via telefoon 0900-8844 of digitaal via Politie.nl. Anoniem tippen kan natuurlijk ook, via 0800-7000