dinsdag 23 april 2024
UNA-verdediger Louisben Jagt en OJC-spits Joey Hellstern springen het hoogst in een kopduel - Foto: Thieu Vlemmix

UNA maakt nog geen indruk in openingswedstrijd

Zeelst – Na een wat moeizame oefencampagne begon UNA vandaag aan de nieuwe competitie tegen OJC Rosmalen, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde. UNA heeft hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen, maar na 90 minuten waren die al wat getemperd. De wedstrijd, die geen winnaar verdiende, liet twee gelijkwaardige ploegen zien die weinig voor elkaar onderdeden. De 1-1 na afloop op het scorebord zorgde voor tevredenheid bij de promovendus, maar voor teleurstelling in Zeelst.

De wedstrijd begon met wat vuurwerk onder het scorebord. De wedstrijd ging in het begin op en neer. Dan was UNA wat meer drukkend, dan weer nam OJC dat weer voor zijn rekening. Ondanks wat meer balbezit voor de gasten waren er nauwelijks kansen. Totdat na een kwartier UNA-middenvelder Bassou Boulghalgh halverwege de helft van OJC tegen de zijlijn aan een schot op doel loste (of was het een bewuste voorzet?). Tot verrassing van iedereen zeilde de bal over alles en iedereen heen en ketste via de binnenkant van de verste paal het doel in, 1-0.

Vijf minuten na de openingstreffer kreeg OJC de eerste kans. Hassan gebruikte op links zijn snelheid en gaf een fraaie voorzet op Dennis Knuiman. Die tikte de bal op enkele meters van Petar Stoskovic nog aan, maar niet genoeg om de UNA-doelman te verschalken. Het spel veranderde daarna weinig. Kansen kreeg UNA niet meer, terwijl OJC, dat wat meer balbezit had, ook niet verder kwam dan een vrije schop van Lex van Dijk op 30 meter, die precies in de handen van Stoskovic.

Een minuut na rust had Niek van Boekel de wedstrijd mogelijk kunnen beslissen. Een strakke voorzet vanaf rechts van Thomas Horsten werd op 5 meter voor het doel koppend gemist door de UNA-spits. Daarna ging het spel weer verder zoals het voor de rust eindigde. OJC wat meer balbezit, maar geen uitgespeelde kansen aan beide kanten. Na ruim een uur wisselde UNA-trainer Harrie Gommans 3 spelers tegelijk. Senders, en de nieuwe aanwinsten Mitchel van Rosmalen en Aaron Bastiaans zorgden er even voor dat er wat meer snelheid in het spel van de geelzwarten kwam. Dat leidde tot een snelle counter via Senders, die de bal vanaf rechts perfect gaf naar links naar de op snelheid liggende Bastiaans. Die schoot echter naast.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de (verdiende) gelijkmaker. Eerst mocht Hassan nog vanaf de middenlijn richting het UNA-doel opstomen, maar hij zag zijn schot over de kruising gaan. Maar een minuut later was het alsnog raak. Een puntgave voorzet van Lex van Dijk werd door een half vallende Dennis Knuiman via de binnenkant van de paal ingekopt, 1-1.

Het laatste kwartier hinkten beide ploegen op de gedachte, gaan we voor de overwinning of nemen we geen risico en koesteren we het gelijke spel. Kansen kwamen er echter niet meer. OJC Rosmalen was zeer tevreden met het eerste wedstrijdpunt in de 3e divisie. Bij UNA heerste de teleurstelling over het feit dat met dit spelersmateriaal toch 2 punten verloren waren gegaan. Zoals UNA-man Huub de Ruyter na afloop zei: “Ondanks de energiecrisis is het toch raadzaam om de ketel verder op temperatuur te brengen bij UNA

15. Boulghalgh 1-0; 75. Knuiman 1-1

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; van Gerwen, Boulghalgh (62. van Rosmalen), Boogers, Respen (85. Coppen); van den Akker (62. Bastiaans), N. van Boekel (62. Senders)
OJC Rosmalen: van der Plas; Kappen (46. Lieuwen), van Dijk, van Toorn, El Aharchaou; van der Velden (71. Wells), Geerts (66. Brands), Wijkmans; Hellstern (78. Deckers), Knuiman