woensdag 24 april 2024
Fragment uit de interactieve kleutervoorstelling 2020, door muziekdocenten van Art4U kunsteducatie

Art4U-Brede School Muziekfestival 2022

Van maandag 30 mei tot en met woensdag 1 juni vindt het jaarlijkse Art4U-Brede School Muziekfestival plaats. Naar verwachting zullen zo’n kleine 2000 leerlingen meedoen aan dit 3 daagse muziekfestival. Het Art4U-Brede School Muziekfestival is onderdeel van het opleidingsprogramma muziek, waaraan alle leerlingen in Veldhoven deelnemen.

Sinds meerdere jaren nemen de kinderen van de Veldhovense basisscholen deel aan een imposant muziekprogramma. De muzieklessen zijn door de groepen 1 tot en met 8 onderling verbonden tot een uitgebalanceerde leerlijn. Deze muzieklessen worden onder en buiten schooltijd gegeven door gastdocenten van Art4U Kunsteducatie.

Het programma bestaat uit meerdere voorstellingen:

  • Een door de gastdocenten gemaakte interactieve muziekvoorstelling, waarin de kleuters mee kunnen zingen met de liedjes die zij op school hebben geleerd. Dit is voor hen een feest om nooit meer te vergeten.
  • Een muzikale battle tussen de bovenbouw leerlingen van verschillende scholen. Een strijd om de Popbende trofee, met hun eigen geschreven popsongs
  • In het avondprogramma tonen de leerlingen uit groep 4 wat zij onder schooltijd hebben geleerd in combinatie met meerdere buitenschoolse activiteiten, zoals de accordeonbende en zangbende

Aanmeldingen voor entreekaarten worden via de scholen en buitenschoolse workshops gecoördineerd.