vrijdag 26 april 2024

Marvilde vergeet te winnen van Valkenswaard

Meerveldhoven – Na de eenvoudige overwinning bij Beerse Boys van vorige week kwam vandaag Valkenswaard naar Veldhoven. De uitwedstrijd werd op een donderdagavond in de sneeuwbuien door Marvilde met 1-3 gewonnen. Vandaag had dat er ook ingezeten, maar de eigen score bleef bij één doelpunt en dat was niet voldoende om te winnen, 1-1.

De eerste helft ging gelijk op met kansen aan beide kanten. In de 13e minuut gaf Yurjen de Jongh een lange bal op Ferry Aerts. Ferry gaf voor, maar Tayfun Yilmaz schoot van dichtbij hoog over. Drie minuten later deed Ferry hetzelfde bij een voorzet vanaf rechts van Anwar Janssen. In de 24e minuut was er een eerste grotere kans voor Valkenswaard, Thom van de Donk schoot naast vanaf 16 meter.

Op het half uur was er een prima lange bal van Robbert Born op Ferry Aerts, die de bal aannam en hiermee meteen zijn tegenstander kwijt was. Voor het doel stond helaas niemand om de lage voorzet binnen te lopen. Een paar minuten later kreeg Valkenswaard haar grootste kans van de eerste helft. Sem van Ham ging diep en kapte bij de achterlijn terug naar de rand van het strafschopgebied. Zijn schot moest door Sam van Rooij met de vingertoppen verwerkt worden tot corner. In de laatste seconde voor de rust leek Sander Megens (al vroeg ingevallen voor Anwar Janssen) toch nog voor de voorsprong te zorgen. Hij tikte bij de eerste paal een voorzet van Tayfun Yilmaz in. Doelman Tommy van de Gevel wist katachtig de bal met zijn linkerhand te stoppen en er was niemand om de rebound in te tikken.

Precies op het uur kreeg Marvilde, na een overtreding op Tayfun Yilmaz, een vrije trap midden voor het doel op 25 meter. Deze werd afgevuurd door Robbert Born en knalde op de lat. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Robbert en deze keer ging zijn schot naast het doel. In de tegenaanval kreeg Valkenswaard een corner. Die bleef hangen en kon uiteindelijk ingekopt worden door Tijn Jansen, 0-1.

Zoals wel vaker in deze competitie ging Marvilde na een achterstand gedurfder en dus aanvallender spelen. Dat leverde vele kansen op, maar vandaag werd er maar één benut In de 67e minuut kopte Sander Megens een teruggespeelde bal in de verdediging van Valkenswaard weg voor een verdediger en ging alleen op weg naar de doelman. Zijn schot werd gestopt door Van de Gevel en de rebound werd hard naast geschoten door Ferry Aerts. Vier minuten later viel dan wel de gelijkmaker met een schitterend doelpunt van Ferry Aerts. Hij werd diep gestuurd op links, lobte de bal over zijn tegenstander en kwam op 13 meter van de achterlijn op de rand van het strafschopgebied vrij. De stuiterende bal werd ineens in de lange hoek geschoten, 1-1.

Tien minuten voor het einde werd Tayfun Yilmaz gewisseld en kreeg van beide teams een erehaag voor alle jaren (13 voor Marvilde, met 250 wedstrijden, en tussendoor 1 voor Valkenswaard). Vijf minuten voor het einde dreigde een mislukte voorzet van Wouter van Vark nog in de verre hoek te vallen, maar Tommy van de Gevel kon nog net tot corner weg boksen. In de laatste minuut had het dan toch nog kunnen gebeuren. Sander Megens gaf voor vanaf rechts. Bij de eerste paal aaide Sem van Rhee de bal en bij de tweede paal kon Mathijs de Bie de bal in het lege doel schieten, maar flink gehinderd schoot hij naast.

60. Jansen 0-1, 71. Aerts 1-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen (73. de Bie), R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin (73. van de Weijer), de Jongh; Janssen (22. Megens), Yilmaz (81. van Rhee), Aerts (81. Kantelberg)