Scrimmage in het Oerse strafschopgebied - Foto: Peter van Gerven

RKVVO zakt door ondergrens in degradatieduel

Oerle – Een wedstrijd in de kelder van de 2e klasse. Met nog 2 wedstrijden te gaan stond RKVVO 4 punten voor op hekkensluiter Beerse Boys. De Oerlenaren hadden minimaal een gelijkspel nodig om te ontsnappen aan directe degradatie. Beerse Boys greep zich vast aan de laatste strohalm om het gat met RKVVO terug te brengen tot 1 punt en daarmee mogelijk in de laatste speelronde alsnog directe degradatie te ontlopen. De 1e helft ging nog gelijk op, maar in de 2e helft overrompelde Beerse Boys het inspiratieloze RKVVO aan alle kanten en ging er dan ook volledig verdiend met een grote overwinning van door!

De gasten uit Middelbeers, die al zes wedstrijden achter elkaar een nederlaag moesten incasseren, kwamen al vroeg op voorsprong. Een schot van Jannes Mulders werd in eerste instantie nog weg gebokst door RKVVO-goalie Willem Huijbers, maar in de rebound kon Niels van Heerbeek de bal alsnog tegen de touwen werken, 0-1. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en zette de Beerzer defensie onder druk. Een schot van Wesley van Reijen verdween nog in het zijnet, maar een minuut later lag de gelijkmaker er toch in. Een strakke voorzet vanaf rechts van Bart Braam werd in eigen doel gegleden door Nick van Rooy, 1-1.

De thuisploeg mocht vervolgens blij zijn dat het niet met een achterstand de rust inging. Precies op het halve uur mocht Beerse Boys namelijk binnen een minuut tweemaal alleen op de RKVVO keeper afgaan. Eerst was het Pepijn van Spreuwel die vanaf rechts alleen op Willem Huijbers doorging, maar die redde de inzet met zijn voeten. Een minuut later was het Jannes Mulders die ook alleen op Huijbers af mocht gaan, maar opnieuw was het de RKVVO doelman die het (zwakke) schot toch kon pareren. Net voor het rustsignaal was het opnieuw Mulders die vanaf de middenlijn 3 man uitspeelde maar op de 16 strandde op de laatste RKVVO verdediger.

In de 2e helft was RKVVO geen schim meer van het team in de 1e helft. De Oerlenaren kwamen al na 2 minuten opnieuw op achterstand. Een hoekschop werd bij de tweede paal door Jannes Mulders terug het doelgebied ingekopt waar Pepijn van Spreuwel het laatste zetje kon geven, 1-2. Maar daar bleef het niet bij.

Precies op het uur werd bij de roodwitters Jannes Mulders gewisseld voor Lars van de Sande. Vier minuten later mocht hij aan de zijkant van het Oerse strafschopgebied vrijstaand een bal aannemen. Zijn schot verdween opnieuw in het RKVVO-doel, 1-3. Een kleine 10 minuten later mocht Niels van Heerbeek op links vanaf de middenlijn aan een rush beginnen. Pas bij de achterlijn kwam hij een RKVVO-speler tegen. Bram van der Velden werd uitgespeeld en de voorzet van Van Heerbeek werd recht voor het doel hard ingeschoten door Dima van Ham, 1-4.

Kon het nog erger worden voor de thuiploeg? Jazeker! In de 85e minuut moest een Oerse verdediger de bal nog van de doellijn wegwerken na een strakke kopbal van Joost Schapendonk in de hoek van het doel. Maar in de 92e minuut ging de bal er alsnog voor de vijfde keer in: Van Spreuwel strooide als laatste Beerzenaar nog wat extra zout in de wonde van RKVVO door na een hoekschop in een scrimmage de bal in te tikken. Pas in blessuretijd moest Beerzer keeper Rob Wilborts pas zijn eerste echte redding van de 2e helft verrichten. Een snoeihard afstandsschot van Martijn van Dijk tikte hij over de lat.

RKVVO speelde als los zand en kon de gehele 2e helft geen vuist meer maken tegen Beerse Boys dat met veel meer overtuiging speelde. Aanvallen sneuvelden door slechte passes of vastgelopen individuele acties, waarna in de omschakeling Beerse Boys veel te simpel voor gevaar in het Oerse strafschopgebied kon zorgen. RKVVO moet komende zondag in de wedstrijd tegen Braakhuizen nog alle zeilen bijzetten om niet alsnog op de laatste plaats te eindigen ….

12. van Heerbeek 0-1, 20. van Rooy 1-1 (e.d.); 47. van Spreuwel 1-2, 64. van de Sande 1-3, 72. van Ham 1-4, 90+2. van Spreuwel 1-5

RKVVO: Huijbers; van der Velden, Vruggink (82. Jasper Mol), B. Soetens, Wibbens; Jongenelen, van Sambeek, van Reijen; Braam (82. J. Verhoeven), van Dijk, L. Soetens (82. Oosterbosch)
Beerse Boys: Wilborts; van Spreuwel, N. van Rooy, Schapendonk, Ars (85. Timmermans); van Heerbeek (73. Verhagen), R. van Rooy, Wanrooij; van Ham, Mulders (60. van de Sande), Jans