dinsdag 23 april 2024
UNA meldt zich in het Haaksbergse strafschopgebied - Foto: Thieu Vlemmix

UNA in Haaksbergen opgepeuzeld

Haaksbergen – Voor tegenstander HSC ’21 stond er vandaag veel op het spel, want na zes achtereenvolgende zeges en een gelijkspel, lag de derde periodetitel voor hen binnen bereik. En dat heeft UNA gemerkt!

Niettemin begonnen de Zeelstenaren onbevangen (lees, aanvallend). UNA opende dan ook op sportpark Groot Scholtenhagen de score, nadat Louisben Jagt op links was doorgestoomd. Sten Senders rondde onberispelijk af: 0-1. Lang duurde die weelde echter niet. Eerst redde Giel Floktra nog knap, maar daarna was er geen houden meer aan. Elke aanval van de thuisploeg was levensgevaarlijk en bijna elk schot op doel was raak. Als rijpe appels vielen ze, de goals. Eerst via Diego van der Weide, dan door de zeer lastige spits Mo Iallouchen die door het midden heen raak schoot (2-1). Vervolgens door de geheel vrijgelaten Luuk Schepers (3-1) en tenslotte door Diego van der Weide, waarmee een 4-1 ruststand werd bereikt.

Amper nadat in de rust drie wissels waren toegepast, schoot Diego van der Weide nog maar eens raak (5-1). Dat de ingevallen Niek van Boekel in de 58e minuut wat terugdeed, is slechts van belang voor de statistieken. Deze werden verder namens de thuisploeg verder ingevuld door Yannick de Vries en Tom ter Hogt, waarmee een ongekende monsterscore van 7-2 wordt bereikt.   (verslag Thieu Vlemmix)

12. Senders 0-1, 25. van der Weide 1-1, 30. Iallouchen 2-1, 31. Schepers 3-1, 34. van der Weide 4-1; 47. van der Weide 5-1, 58. N. van Boekel 5-2, 67. de Vries 6-2, 84. ter Hogt 7-2

HSC’21: Peterman; Zwiers, Schrijver, Wensing, Caglar Uguz (46. Coolen); Overgoor (62. Cenk Uguz), Stokkers (85. Leferink), Schepers (81. Nicolaas); van der Weide, Iallouchen (62. ter Hogt), de Vries