woensdag 19 juni 2024
De cast van de TV-serie "Bloedwijn en Gele Rozen" na de première in Theater De Schalm

Bloedwijn en Gele Rozen – nieuwe TV-serie op Omroep Veldhoven

Vanaf donderdag 2 juni is op Omroep Veldhoven TV de nieuwe televisieserie “Bloedwijn en Gele Rozen” te volgen. De psychologische thriller, geschreven door Karin de Laat, werd 8 jaar geleden al als theaterstuk opgevoerd door Marvilde Toneel. De serie is de komende 7 weken op vaste tijdstippen te volgen op Omroep Veldhoven TV.

De 7-delige TV-serie is een bewerking van het succesvolle theaterstuk dat de Veldhovense toneelvereniging Marvilde Toneel in 2014 in theater De Schalm opvoerde. De Veldhovense Karin de Laat, die het stuk in 2013 schreef, heeft samen met regisseur Anton van Stekelenborg het toneelscript bewerkt tot de TV-serie. Zeker drie maanden lang werkten cameraman Gerard Slegers en regisseur Anton van Stekelenborg aan de montage van de serie. Eind 2021 werden de beelden opgenomen in Helmond en omgeving.

Maandag 30 mei vond de première van de TV-serie plaats in de Lindenzaal in Theater De Schalm. Bijna 200 kijkers waren enthousiast over het eindresultaat van het vele werk. Zowel de cast als de crew ontvingen veel complimenten en kunnen terugkijken op bijzonder geslaagde avond.

Thema

In de psychologische thriller spelen haat, liefde, macht en onmacht een grote rol. In een spannend en meeslepend verhaal zien we het echtpaar de Boer met een relatieprobleem. Gerard de Boer dwingt zijn vrouw Deborah te zwijgen over een moord die bij hen in huis is gepleegd, omdat hij zijn geliefde gezin bij elkaar wil houden. Niemand mag weten wie er vermoord is en waarom. Zijn liefde voor zijn echtgenote is zo alles omvattend dat hij van haar eist evenveel van hem te houden. In zijn dwang maakt hij haar het leven zuur en ontpopt hij zich tot een psychopaat. Door het machtsspel tussen man en vrouw dreigen ook de 2 kinderen Kim en Bas de dupe te worden.

Aflevering 1 – Jij houdt van mij

In huize De Boer is een man vermoord. Gerard, de man des huizes, dwingt zijn vrouw Deborah, dit verborgen te houden voor de buitenwereld. Niemand mag weten wat er gebeurd is. Intussen willen familie en vrienden een feestje organiseren voor het 20-jarig huwelijksfeest voor Gerard en Deborah. Net op het moment dat Deborah wil gaan scheiden van Gerard.

Omroep Veldhoven TV

Vanaf 2 juni is de serie “Bloedwijn en Gele Rozen – seizoen 1” bij Omroep Veldhoven TV wekelijks te zien op de donderdagen om 20:00 uur, met herhalingen op zaterdag en zondag (eveneens om 20:00 uur). Elke aflevering duurt een klein half uur. In aanloop naar de start van de serie op 2 juni is de komende dagen op Omroep Veldhoven TV al regelmatig deze spannende teaser van “Bloedwijn en Gele Rozen” te zien.