UNA verdedigt het puntje - Foto: Thieu Vlemmix

UNA pakt mager puntje tegen Hoogland

Zeelst – Het is al een tijdje bekend dat de eigenlijke competitie voor UNA erop zit. Geen kans meer op promotie en absoluut geen vrees om in de gevarenzone te komen. Voor tegenstander Hoogland was de wedstrijd nog wel van belang omdat de roodwitters nog niet helemaal vrij van zorgen waren.

De wedstrijd op Sportpark Zeelst kende vier opmerkelijke feiten: een eerste helft waarin beide ploegen tegen de bal schopten zonder kansen te creëren; een buitenspeldoelpunt; een vrouwelijke scheidsrechter met de naam Shona Shukrula, een tropische verrassing die toonde dat ze haar taak behoorlijk onder controle heeft, maar teveel vertrouwen had in één van haar assistenten. En een tweede helft waarin UNA het gas meer open draaide, maar weer teveel doelrijpe kansen miste.

In de 39e minuut kwamen de Hooglanders op voorsprong via Lex Hienekamp, die in duidelijke buitenspelpositie niet werd terug gevlagd door assistent Fieret. Als er een VAR was geweest had men zelfs geen lijnen hoeven te trekken. De discussie had er alleen over kunnen gaan of het drie, vier of vijf meter buitenspel was.

Na rust pakten de geelzwarten de zaken energieker op. Brian Boogers trof met een hard schot de vuisten van doelman Bruins. In de 68e minuut zorgde Serhat Koç, na goed voorbereidend werk van Tom Scheepers, voor de 1-1. Daarna had UNA niet te klagen over kansen. Alleen de toeschouwers waren teleurgesteld over het feit dat die kansen niet verzilverd werden.

Nog een duel te gaan. De uitwedstrijd bij DEM in Beverwijk; op een sportpark waar nog geen rookverbod geldt want TATA Steel zou dan meteen moeten sluiten… Ook DEM speelt nu vrijuit. Kortom, een wedstrijd voor het muziekinstrument van de kat.

39. Hienekamp 0-1; 68. Koç 1-1

UNA: Flokstra; Scheepers (82. Groenendijk), Boudewijns, van Gerven, Jagt, N. van Boekel, R. van Boekel, Senders, Boogers, van den Akker (82. Dahir), Koç
Hoogland: Bruins; Renfurum, Kemp, Voorwald, Mossink, Hienekamp, van Logtestijn, Heus, kersten, Esseboom, Koelewijn