donderdag 13 juni 2024

Cinema Gold krijgt meest krachtige laserprojector ter wereld

Vandaag bevestigt de Veldhovense bioscoop de eerder gemaakte belofte dat haar toekomstige gasten hoge kwaliteit mogen verwachten. Onderdeel van de “Cinema Gold standaard” is dat alle vier de zalen beschikken over de meest krachtige bioscoopprojectoren ter wereld.

Met deze nieuwe techniek wil Cinema Gold de concurrentie aangaan met o.a. Pathé en Vue in Eindhoven. Ze worden hiermee de eerste bioscoop in Europa die volledig uitgerust wordt met deze high-end laserprojectie. Omdat deze projectoren in iedere zaal geboden wordt, is het niet meer nodig om uit te zoeken in welke zaal een bepaalde film draait, zoals met bijvoorbeeld iMAX het geval is.

De projectie zal zorgen voor levensecht beeld op de zaal-brede doeken. “We kunnen tot 120 beelden per seconde projecteren en 4k resolutie, waardoor het beeld minimaal vier keer zo scherp wordt”, vertelt manager Michiel van de Wiel trots. “De projectoren zorgen daarbij voor een uitzonderlijk hoge lichtopbrengst op het doek, wat vooral bij 3D films de beleving en het comfort ten goede komen.”

Ook het geluid zal in alle zalen voldoen aan de “Cinema Gold standaard”. Door het 7.1 kanaals surround systeem wordt het geluid overal om je heen gebracht. “We gebruiken speakers die zijn uitgerust met ribbon drivers, waardoor het geluid niet als hard en schel zal worden ervaren, maar zuiver en meeslepend”, licht van de Wiel toe.

De opening van Cinema Gold staat gepland voor begin 2017.