woensdag 17 april 2024
Dikkie Dik naar het strand

Dikkie Dik naar het Strand in de bibliotheek

In de Bibliotheek Veldhoven wordt op dinsdag 9 augustus voorgelezen. Zon, zee en strand staan centraal tijdens Boekjes & Babbels, de gezellige en interactieve bijeenkomst voor 0- tot 4-jarigen en hun (groot)ouders. Het is van 11:00 tot 12:00 en de entree is gratis. Vooraf moet wel even worden aangemeld via www.bibliotheekveldhoven.nl/strand. 

Dania van de bieb leest voor uit de verhalenkoffer. Wie komt daar uitgekropen? Dikkie Dik! Dikkie Dik gaat samen met Beer een dagje naar het strand. Overal zand… Het lijkt wel een enorme kattenbak! Na het voorlezen kunnen de kinderen vertellen wat ze allemaal meenemen naar het strand en raden wat er allemaal kruipt op het strand.

Over Boekjes & Babbels

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!  Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby’s en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels. Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal.