zondag 14 juli 2024
De heer Arno Troost (r) en burgemeester Marcel Delhez (l)

Erespeld voor de heer Arno Troost

De heer Arno Troost heeft donderdagavond een erespeld ontvangen uit handen van burgemeester Marcel Delhez. Dat gebeurde bij de jaarlijkse barbecue van harmonie L’Union Fraternelle. Hij zet zich al ruim 41 jaar in als vrijwilliger in Veldhoven.

Arno Troost is al sinds 1974 actief in de muziek. Als muzikaal leider voor de Zeelster Kapel zocht en herschreef hij muziek, leidde repetities, regelde optredens en sponsoren en onderhield contact met de blaaskapellen festivals tot 2003. Bij harmonie L’Union Fraternelle was de heer Troost vanaf 1975 10 jaar opleider van de klarinettisten en vanaf 1980 25 jaar marsdirigent en 2de dirigent van de harmonie en het jeugdorkest.

Sinds 2012 is Arno Troost opnieuw betrokken bij de harmonie. Zo helpt hij bij het organiseren van de jaarlijkse potgrondverkoop-sponsoractie en is sinds 2014 redacteur voor de ‘L’UF story’, het clubblad van L’Union Fraternelle. In 2014 was hij bovendien dirigent op de 17 septemberherdenking van het bombardement op Zeelst. Daarnaast ondersteunt hij al 5 jaar de jeugdcommissie voor ‘Muziek op school’ en brengt daarmee muziek maken onder de aandacht op diverse basisscholen.