zaterdag 20 april 2024
Open monumentendag
@Foto L-Mount Media

‘Geheimen van Veldhoven’ app

Veldhoven – In deze app kunnen mensen fiets- of wandelroutes kiezen die voeren langs verschillende bezienswaardigheden in Veldhoven. De app bevat informatie over Veldhovens erfgoed, kunst, cultuur, natuur en bezienswaardigheden.

Vanaf 12 september is de app ook compleet in het Engels beschikbaar. Dat wordt gedaan voor de vele expats die in Veldhoven wonen en werken, onder andere bij ASML. De Stichting Geheimen van Veldhoven heeft contact gehad met het bedrijfsleven om te peilen of hieraan behoefte was en dat bleek het geval. Net als Nederlanders hebben ook expats minder activiteiten in deze tijd, dus deze Engelse versie biedt hen de mogelijkheid tijdens wandelingen kennis te maken met Veldhoven.

De Nederlandse en de Engelse versie bevatten dezelfde routes en punten. Er zijn bijvoorbeeld religieuze routes en historische routes rondom de verschillende dorpskernen, maar ook thema’s als industrialisatie of kunst in de openbare ruimte. Er is geen aparte versie van de app nodig, wie de app downloadt kan de keuze maken voor Engels of Nederlands.