dinsdag 16 april 2024

Bekerwinst Marvilde op 1e klasser Wilhelmina’08

Meerveldhoven – Na de 1-3 winst bij Lindenheuvel-Heidebloem in de eerste wedstrijd van de bekerpoule, stond de thuiswedstrijd tegen 1e klasser Wilhelmina’08 op het programma. Wilhelmina had de eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van Venhorst, zodat de winnaar van vandaag zo goed als zeker door zou gaan naar de volgende ronde. Marvilde was duidelijk de betere en won verdiend met 3-0, waarbij de bezoekers 2 terechte rode kaarten in ontvangst mochten nemen.

Marvilde had in de eerste helft een overwicht wat echter weinig grote kansen opleverde. De bezoekers kregen in de hele wedstrijd nauwelijks kansen. De meeste opwinding ontstond in de 38e minuut toen Placide Avouzoa Njoh natrapte en dus een rode kaart kreeg. Dit leverde vooral bij de bezoekers veel opwinding op, wat in het vervolg van de wedstrijd bleef nasudderen. In de laatste minuut van de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor Marvilde toen Robbert Born op de punt van het strafschopgebied een vrije trap nam. De bal werd onderweg aangeraakt, maar kon nog uit de verre hoek getikt worden door doelman Maarten Walbers.

Vroeg in de tweede helft haalde Twan Demin, vorige week ook al goed voor drie doelpunten, net buiten de 16 uit: de bal verdween prima in het doel, 1-0. Twintig minuten voor het einde schoot Jurjen de Jongh van buiten het strafschopgebied op doel. De bal ketste via de ene paal tegen de andere, waarna de net ingevallen Jeroen van den Kerkhof de rebound in het doel schoot, 2-0.

De strijd was beslist, maar de laatste minuten was er toch nog veel opwinding. Eerst stuurde Tayfun Yilmaz Twan Demin diep over de as van het veld. Alleen voor de keeper gaf hij de bal breed, waar weer Jeroen van de Kerkhof de bal in het lege doel kon tikken voor de 3-0. In de laatste minuut mocht Wilhelmina nog een corner nemen, maar voordat die genomen werd vond Ali Yalcin het nodig om in het gezicht van Sam van Rooij te spugen. De scheidsrechter zag dit en gaf uiteraard een rode kaart, waardoor Wilhelmina’08 de wedstrijd beëindigde met 9 man. Marvilde leverde vandaag een prima prestatie, waarbij de thuisploeg uiterst kalm bleef onder de negatieve strijd van de bezoekers uit Weert.

50. Demin 1-0, 71. v.d. Kerkhof 2-0, 88. v.d. Kerkhof 3-0

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, Dings, C. v. Doorn (81. Megens), d. Jongh, M. v. Doorn, Demin, d. Bie (70. v.d. Kerkhof), Yilmaz, Kantelberg (61. d. Matter)